2016-09-25
泰式凤爪沙律 $68thai style chicken feet salad比我地想像中大盘好多~~😙😙 thai sauce 酸酸辣辣好开胃👍 好岩一大班人share 一齐食Green Curry Free Range Chicken 青咖哩走地鸡 $76系泰国各种口味的咖喱里面, 我一向钟情温和派既青咖喱~😁😁 所以一见menu, 毫不犹豫就选择左青咖喱鸡做今晚主食, 可借佢无法包或narm呢类配搭, 最后系蒜蓉包同白饭之间只好拣饭🍚🍚🍚原本谂住实食唔哂d饭,但今次真系低估左个青咖喱既魅力.因为真系 好、好惹味,好、好送饭,好、好开胃😆😆 大推介,所以要俾足2个好个青咖喱椰味香浓, 又带住小辣, 加埋各种香料, 真系有番到泰国既感觉, 最后一滴都比我地捞饭食埋🍚🍚 非常欣赏佢唔会因为就香港人口味而无左呢度菜既风味, 最怕青咖哩剩得椰味🙈至于个鸡相对就失色左d...虽然用左脾肉,但唔算好嫩滑. 不过鸡唔会太肥, 而骨头切得好, 唔会有碎骨... 饭个人觉得偏湿左d, 因为最后要加curry, 干身会更好... 当然如果有nam就更好啦😆😆😆 净包黎yam 咖哩食最正沙嗲串烧并盆 $
thai style chicken feet salad
青咖哩走地鸡 $76
Satay Skewers Platter (pork/chicken/beef)
沙嗲串烧并盆有牛, 猪, 鸡(呢个好味指数的排序) 最推牛, 烧得岩岩好,色泽均匀,肉质有咬口又唔会un同干身,而且佢表层少少脆口,坚正! 😋😋💗 佢既串烧都系有用酱汁腌过再烤, 好入味, 建议先浄食试下, 因为本身酱汁好香浓, 似照烧汁味, 好掂 👍👍特别系牛肉, 另上既沙爹酱花生味偏重, 用来蘸鸡猪都唔错既。 55芒果沙冰 $38
55 Mango Smoothie
点解要系55? 多事一问之下先知原来沙冰系用吕宋芒整, 而55系大厨试过后,觉得甜度最稳定,最适合调配既一种,讲到咁劲,无乃油唔饮既。果然佢坚足料,钟意甜芒果既朋友一定唔好错过~ 可惜我系 lemonade d fd 😂只能讲食泰菜,送辣野,一流
D24榴梿薄饼 $66
榴梿 Pizza 系我地来呢度既主因之一😎 平时durian dessert 就食唔少啦, 但pizza 都系第一次见🙈 用左D24 durian 真系超香浓😍😍, 仲有cheese 牵丝架(但cheese 味都系拼唔过浓郁既榴梿味😝) 加埋薄脆饼底, 比平时食多重口感, 👍 durian lover 来到必试
盐烧马友 $162
盐烧马友又系今晚另一个焦点🌟 鱼皮已经事先分割好, 筷子轻轻一拨开, 就见到入面香嫩既鱼肉💕
整体野食有水准, 环境舒服, 另外好加分系waitress 都好nice 好helpful... 食野途中整跌左筷子, 唔驶出声佢已经好快攞新一对筷子比我地😉 希望下次再来, 呢间新店可以keep 住水准😎