2010-05-22
未搬之前,第一次黎,几样热门野是有惊喜。之后一两次,鸡丸串、鳗鱼豆腐天妇罗既水准都系麻麻地。搬左之后,再黎一次,水准回勇。先来既系软壳蟹卷,系热门选择之一,软壳蟹炸得够脆,唔油腻,个卷冇一夹就散,食得个既卷物。牛肉卷,汁浓郁,牛肉煮得老了点。烧番薯,第一次系呢到食,望落唔太干身,似样的,食落番薯够甜,好野。烧鸡翼,盐洒得重手了点,干身。鸡丸串,上次食烧到干到不得了,今次烧得刚好,有鸡丸骨捞埋既鸡丸,好嚼口,肉多汁,不俗。另一个热选鳗鱼豆腐天妇罗,热辣辣,鳗鱼冇腍哂,豆腐滑,外面炸粉薄身,食落唔油腻,不错。猪软骨送酒之选,酱浓入味,不俗。埋尾要了杂菜锅配乌冬,鱼汤不错,值得一试。服务系值得俾满分的,大热天时,一黎就送上冻茶,亦主动跟单,很好丫。环境还是喜欢旧址多一点,虽然细d,不过感觉好d。很不错既晚餐。