2012-08-22
早排去完印度旅行返黎~好想再回味一下异国风情~上星期六心血来潮就提议男友不如去重庆食咖喱~!去之前已经上openrice做定research~因为咁多间好难拣~睇左几间~见呢间都有好多杂志介绍~又有八折优惠就即管试下la~~入到餐厅~d员工非常友善~环境都好舒服干净~仲送我地餐前薄脆~好惹味,送啤酒一流~~菜牌上面既款式都算多~但好似样样差唔多咁~由于得我地2个人叫唔倒咁多~安全起见都系点必试既咖喱同烤饼..再加个铁板...我地既选择如下:1. 羊肉通心烧卷---见系厨师推介..所以试下~又真系几香几好味~值得一试!2. 椰汁咖喱鸡---有另一个系传统既~不过由于男友唔食得辣~所以拣左椰汁~都好香~鸡又好滑~但我自己就想再辣d!3. 起初叫左牛油烤饼~好新鲜好好味~但一份唔够点咖喱~之后就再叫多份洋葱烤饼..但我都系钟意食牛油炸饼多d
上星期六心血来潮就提议男友不如去重庆食咖喱~!
见呢间都有好多杂志介绍~又有八折优惠就即管试下la~~
鸡又好滑~但我自己就想再辣d!
题外话/补充资料:
总括黎讲~呢间餐厅都好值得再试~~不过下次会同多d人黎试多d款式