2018-05-03 369 浏览
今日同朋友黎左呢间餐厅食饭。呢度嘅环境好舒适,座位好宽阔,好有气氛😍我地叫左一个泰式小食拼盘、牛腩青咖哩、菠萝同芒果沙冰仲有椰汁西米糕🤤泰式小食拼盘有虾饼、鱼饼、春卷、鸡翼同香叶包辣鸡。虾饼同鱼饼都非常弹牙爽口。虾饼仲有粒粒嘅虾非常有口感。炸得唔会好厚粉。春卷外脆内香且丰富材料🤤鸡翼都几滑。香叶包辣鸡几特别,辣辣的,香叶味好突出,鸡索晒啲叶味,几滑。牛腩青咖哩嘅牛腩好腍,唔韧,咖哩味香浓,食得淡淡嘅椰香味。送饭或蒜蓉包一流。牛腩份量多。菠萝沙冰同芒果沙冰份量十足,糖浆唔多,唔会好甜,唔食得辣嘅朋友仲可以食啖冰黎降温😂而且我地系望住佢用新鲜水果整嫁!非常新鲜!椰汁西米糕椰汁味好重非常香滑但唔会好腍,唔会好甜,有西米可有多重口感。价钱合理,食物好味,环境清静。即使越夜越多人亦觉得好舒服❤️食饱饱,满载而归❤️

菠萝沙冰
芒果沙冰