2018-05-17
早排黎诺士佛台食饭,抬头望上美丽华商场顶层,见有一间西式餐厅灯光闪闪下几吸引,经过喺 Openrice search 就发现原来叫做BURGEROOM,听个名都知食汉堡包啦,今日终于可以试到。餐厅装修唔错,几有气氛,环境舒服。睇一睇餐牌,哗..不得了,汉堡包有成三十几款选择,太夸张~有晒分类: 牛肉、鱼、海鲜、鸡肉、鸭肉仲有素类既汉堡我地就先叫咗几份小食,一人一份 BURGER 走唔甩啦,试一试佢先。点餐后已经好快有野上枱,当然一定系小食黎先喇,我地叫咗三款炸物。洋葱圈 $48 – 大大个洋葱圈,炸到金黄色好吸引。入口热辣辣又香又脆,食唔停口。鸡肉条配蜜糖烧烤酱 $50 –鸡肉好嫩滑,配埋BBQ酱食一流。鳕鱼手指配他他酱 $48 - 即叫即炸,外面脆卜卜,入面就好嫩,香口之余鱼味浓,配上他他酱食,正~食完小食,一份份汉堡包就接住上枱,我地都吓一跳,因为个份量真系好大份。双鹅肝牛肉汉堡 $238 – 讲到汉堡包里面最经典就一定系配牛肉,今次再加上两大块鹅肝,牛肉够厚,咬落去肉汁已经流出黎,再加埋生菜番茄芝士,绝配,简直回味无穷。强烈推介俾钟意食汉堡嘅朋友~ 双鹅肝软壳蟹汉堡 $268 –
有晒分类: 牛肉、鱼、海鲜、鸡肉、鸭肉仲有素类既汉堡 我地就先叫咗几份小食,一人一份 BURGER 走唔甩啦,试一试佢先。
当然经餐厅配制过就一定有佢道理,想不到用鹅肝加上软壳蟹做汉堡会如此出色,单睇份量,软壳蟹比汉堡包皮还要大,真系两只手都拎唔晒。软壳蟹炸到脆身,口感真系无敌,软壳蟹既鲜加上鹅肝既香,就已经成为其中一款推介食物之一啦。