2017-01-14 352 浏览
今晚同同事去左观塘既大厦度食野 果度离apm商场刀几近下 第一次去啲工业大厦食野 系停车场入去 搭完lift 系一楼条走廊就见到大大个牌写住 "太爷鸡" 入到去,估吾到环境系甘干净 而且光线好够 一啲刀吾似系工业大厦食野甘 加上职员好热情 招呼周到 值得一赞!!舖头有相睇 原来刀有吾少名人去过。系 "太爷鸡"无理由吾食佢 所以就即叫左半只,另外仲叫左太爷猪手 20头鲍鱼扣海参鸭掌 瑶柱金菇扒荳苗同煎炆客家豆腐~镇店太爷鸡 (半只) - 依味镇店菜色 果然名乎其实 !鸡皮一啲刀吾肥 肉质非常鲜嫩 吾会有 ”鞋”既感觉,加上酱汁 令到碟鸡食起黎更加 juicy 吾怪得做左生招牌 真心正!仲要赞既系 佢旧旧刀有肉 吾会比埋啲头头尾尾做底 良心食店!太爷猪手 - 睇卖相 完吾似猪手 卖相已经拎分 店舖将佢切到细细旧 更方便放有口中。猪手好爽口 吾系林bad bad既感觉!而且已经将所有既猪毛清除 点埋酱汁 将味道提升 不会有太咸既感觉喔!20头鲍鱼扣海参鸭掌 - 依味送一黎到就哇一声  估吾到只鲍鱼刀几大只下 味道方面 咬落去完全吾硬 而且仲好弹牙添!点埋啲汁 简直绝配 要慢慢品尝。另外 海参
镇店太爷鸡 (半只)
镇店太爷鸡 (半只) - 依味镇店菜色 果然名乎其实
太爷猪手
20头鲍鱼扣海参鸭掌
20头鲍鱼
20头鲍鱼扣海参鸭掌 - 依味送一黎到就哇一声
!点埋啲汁 简直绝配 要慢慢品尝
。另外 海参爽到不得了 系无腥同雪藏味,鸭掌 好入味 吾肥 但刀吾会硬。依个配搭真系正到傻
瑶柱金菇扒荳苗
瑶柱金菇扒荳苗 - 平时系屋企只会食到无汁既荳苗 有啲普通
。但依味送 上面有瑶柱金菇既汁 令到啲荳苗完全吾dry 正!估佢吾到 啲汁同料系多到甘样 简直系一比一比例甘 吾会食到最尾无汁得荳苗
煎炆客家豆腐
煎炆客家豆腐 - 第一次食客家方式煮既豆腐,豆腐上面攘有一小旧煎左既鱼肉 豆腐好滑
 连埋啲汁食 会无甘普通 加上用锅上 令到啲汁吾会结挞挞 豆腐数量几多下 仲旧旧size刀好大旧 中意食豆腐既人 一定要食依味送

总括,样样送既味道水准刀好正 而且价钱公道 一定会再同朋友去
镇店太爷鸡 (半只)
20头鲍鱼扣海参鸭掌
瑶柱金菇扒荳苗