2021-12-16 29 浏览
成日喺中环lunch真系唔知食乜,同事介绍楼上有间餐厅环境特别有得打卡而且仲有我最爱嘅鸡翼,同大品牌嘅炸鸡完全两个感觉,所以今日衬食饭时间去试吓, lunch set价钱都可以接受,八只鸡翼可以拣两款味,又有薯条同埋饮品,另有小食甜品可以加购。全部店员都系用英文沟通,但佢哋全部都好Nice,会介绍边款鸡翼好味,同埋会问吓你想食干身定系想食有酱汁嘅鸡翼,我自己就拣咗咸蛋黄,同埋泰式酸辣鸡翼。首先嚟咗个薯条先,新鲜炸起超级香脆,普通嘅食法当然系点茄汁食,但我见呢度可以叫烧烤牛油果只系加$40,仲要整个上,一啖薯条一啖牛油果,茄汁都唔使点,我呢款自创嘅食薯条方法大家一定要试,超级好味又感觉健康。鸡翼有八只,大大只,新鲜炸起上碟嘅时候热辣辣,咸蛋黄味就比较干身,咸蛋黄未至于入味去到鸡翼入面,但咸蛋黄碎on top都食得出好香嘅咸蛋黄。泰式酸辣非常好味,好Juicy,辣辣地特别开胃,我自己会比较钟意食呢只味多个咸蛋黄,原来食八只鸡翼系可以咁饱,差啲食唔晒,所以真系唔好睇小佢,好味又有份量,值得推介。另外要赞下呢度几细心,有手套供应,食完d骨放落盘内,感觉衞生,食完都唔会成手油琳琳离开。