2021-09-10
屯马线通车多咗去九龙城揾食, 尤其平日放工, 搭多一两个站就超多地道美食, 比喺大型商场更多选择。:今晚嚟到「泰象馆」, 门口keep住有人等位,都几旺场。冬荫功汤(小)$82每次食泰菜都会叫冬阴功汤。 唔算好辣, 酸得嚟好醒神, 劲多料,香料十足,味道层次 都在水准以上。海南鸡饭$63海南鸡肉质嫩滑, 鸡皮好爽唔肥,啖啖肉。 油饭软熟唔油腻。 秘制海南鸡酱汁更是精髓所在, 酸酸辣辣好开胃。金不换菠萝沙冰$30打碎的金不换混合菠萝沙冰,味道出奇地夹, 好啱口味, 感觉比用薄荷叶更清新 口味更独特! 很喜欢这杯泰式特饮, 味道超正!!椰青$39非常清甜, 夏天饮很解暑。泰国湿炒海鲜河$70湿炒都劲有镬气, 热辣辣! 海鲜馅料好丰富,有青口,虾仁, 鱿鱼, 还有芥兰,萝卜,汤汁甜甜地 ,阔可粉口感唔错~烧鸡翼串$18, 好入味, 鸡皮微微烤焦好脆口, 肉质依然嫩滑juicy.
今晚嚟到「泰象馆」, 门口keep住有人等位,都几旺场。
冬荫功汤(小)$82
海南鸡饭$63
金不换菠萝沙冰$30
椰青$39
非常清甜, 夏天饮很解暑。
泰国湿炒海鲜河$70