2022-08-28 491 浏览
难得约咗四位金兰姊妹,其中一位姊妹推介南华轩位于油麻地卫理道,南华体育会网球中心入边,这里食私房菜,私隐度高,突然觉得自己高级左😂😂😂,以前以为是会员先可以入黎食饭,原来唔系。装潢相当有特色, 还有个大电视, 可以一边睇电视,一边聊天。我地点了一个4人套餐$1188,方便快捷唔驶谂。😅先来一个功夫茶壶汤,每人一壶细细的, 很精致,饮松茸汤是这里其特色菜式之一。松茸汤是用茶壶盛载的,倒进茶杯的时候,姬松茸的香气扑鼻而来,汤底呈现金黄色的,味道鲜甜,松茸浓厚,仲有向螺,鸡,虫草花等,材料十足。虾多士,一整只海虾po上面,再加上虾胶面包炸至金黄颜色。多士入口松脆,配上鲜味虾肉,是我自爱的菜式。炸子鸡配虾片,这个通常是饮宴的菜式,好耐冇食,鸡皮炸至少少脆,鸡肉嫩滑入味,热辣辣好正😋虾片系细个自爱美味嘅食物,大个咗好少食啦,感觉返晒黎。跟住黎既米王鱼汤浸龙趸球,龙趸球肉质嫩滑,味道鲜甜,入面加埋菠菜,食得健康👍🏻上汤蕃茄淮山浸胜瓜,淮山爽口,这个配搭清清地,很适合想keep住健康饮食既我🤣🤣🤣总括嚟讲这里私隐度高,菜式别出心裁,下次约人食饭我都会选择这里。

先来一个功夫茶壶汤,每人一壶细细的, 很精致,饮

虾多士

米黄龙趸浸菠菜