2024-09-05
今日去旺角行街,咁啱天气热辣辣突然想食吓啲酸酸meimei嘅嘢,谂起越男仔呢间越南餐厅。好耐之前有食过几次,因为住喺港岛区,所以好少去旺角咁啱又出开去可以去食🤓🤓👍🏻我朋友叫左个无骨海南鸡饭🩷🩷🩷🩷🩷呢个无骨海南鸡鸡肉好滑唔偕口,同埋个黄姜饭几香椰味,食落几夹同埋唔太油腻。配埋个酸辣汁开胃👍🏻👍🏻生烤牛肉加猪颈肉同猪扒 配蕃茄汤檬粉🩷🩷🩷🩷佢个分量超足,多到2个人share都够😂好多𩠌👍🏻个汤酸酸甜甜好开胃🤤但食到一半索晒啲汤,太足料😂😂佢加埋自家蒜油辣椒同青柠,又别有一番风味🤤我地叫左2个小食,一个系牙车快沙律加手撕鸡檬纸卷🩷🩷🩷🩷🩷,有柚子加手撕鸡配埋个酸辣汁,夏天食一流。同埋纸卷上面有啲手撕鸡配埋下面生菜檬粉卷几有口感,清甜解腻👍🏻另一个系无骨凤爪沙律同椒盐脆蛋鱼柳🥗🩷🩷🩷🩷🩷,佢呢个凤爪整得好啱我胃口,佢好够酸同埋带点辣味食完真系劲开胃😂😂味道又够浓👍🏻👍🏻同埋个椒盐脆蛋鱼柳,食落几脆又带点椒盐味几过瘾惹味😍朋友咁啱见到有个法式芝士虾多士🩷🩷🩷🩷🩷叫咗食因为呢个系招牌😍真系估唔到佢即叫即炸劲脆卜卜,同埋佢啲芝麻又够香,加上佢流心芝士配埋啖啖虾肉滑真系好夹,呢只白色芝士又唔会太油
我朋友叫左个无骨海南鸡饭🩷🩷🩷🩷🩷
生烤牛肉加猪颈肉同猪扒 配蕃茄汤檬粉🩷🩷🩷🩷
朋友咁啱见到有个法式芝士虾多士🩷🩷🩷🩷🩷叫咗食因为呢个系招牌😍真系估唔到佢即叫即炸劲脆卜卜,同埋佢啲芝麻又够香,加上佢流心芝士配埋啖啖虾肉滑真系好夹,呢只白色芝士又唔会太油腻好够芝士香味。
五个心心为最高分
越男仔 (旺角)
旺角广华街2-20号翠园大楼二期地下5号舖