(非会员)
2008-03-19 19 浏览
估唔到起元朗区可以食到咁高水准0既西餐,上星期同几个朋友去呢度食饭聚下旧,顺便谂住试下呢间西餐得唔得,因为成日经过但又冇机会试。我地四个每人叫左一款主菜另加$30转餐(有头盘及餐汤),平时食西餐好少会叫头盘,所以试下,头盘有三个选择: 翡翠螺、鸭肝cecar沙律、吉列拼盘,我地叫三款都有叫,个翡翠螺虽然系冻食,但口感好好,十分鲜味,配红酒醋点,真系"正",至于其他两款,我D朋友都话好好,鸭肝沙津块鸭肝好香好味,吉列拼盘够干身,唔会油立立,下次我都要试下。饮汤前有一蓝包奉上,包括蒜蓉包、圆形甜餐包及饼干条,可以点橄榄油及黑醋,最特列系有D局到好香的蒜头放在包蓝裹,我地问个侍应系要来做乜,佢话夹在包裹食的,我地梗系试下啦,真系ok。餐汤有意大利杂菜汤或南瓜忌廉汤,我拣左南瓜忌廉汤,味道好浓好滑,唔会好似沟水咁。到主菜了,黑松露意大利鹅肝饭、香脆松子仁烤焗羊鞍、西泠扒及海鲜意粉真系无懈可击,我地share食,所以每样都试到,西冷扒midium ware成数0岩0岩好,块扒又有肉汁,鹅肝外脆内软,入口即溶,羊鞍大又香口,意粉个汁真系香滑,谂起都想再食。最后虽然好饱,但我地都叫0左个朱古力布甸,

最后虽然好饱,但我地都叫0左个朱古力布甸,虽然要等成十几二十分钟,反正我地倾计,冇所谓,原来即系我地平时食0既心太软朱古力蛋糕,味道都唔错,值得一试。

呢餐虽然比平时食西餐贵少少,但食完真系觉得值得,我会带埋屋企人再去。