2016-02-18
一直想试蒸气火锅很久,终于约到齐脚去食啦!😆听朋友介绍,喜锅嘅海鲜好俾货,好好食!所以就决定黎试下!果然冇介绍错一入门口,见到每张枱上面都有呢个竹盖,好特别!我地急不及待睇下有咩海鲜食,侍应叔叔非常好客,叫我地直接去鱼缸睇住黎拣!所有海鲜都好新鲜!即使系上枱都见到好生猛嘅!首先要介绍下呢个花竹虾,大大只😍蒸完之后,系完全吾使加任何调味料之下,都食到佢好甜好弹牙,肉质鲜嫩,虾头有满满虾膏,成只虾都俾我食到得返d壳😂😂另外,仲有北寄贝,都系大大只,新鲜上枱,成只放入口,哗!呢种感超爽啦!爽口弹牙,完全食到佢嘅鲜味,食完果阵鲜味都仲系个口度浪下浪下,冇得顶!👍🏻👍🏻当然吾少得食蚝啦!呢只蚝吾使我讲,斋睇相都知几吸引啦!大大只,非常肥美,睇我咬左一半都个有咁多剩就知冇花冇假!仲有不得不提,呢度所有野食都完全吾需要点酱汁,都已经好正!一定系新鲜食材先做到!再黎!睇下碟牛嘅纹理,油分分布非常平均,店员会先问我地想要几熟而控制时间,我钟意全熟但又好意外地,全熟都完全吾韧吾鞋,靓牛先会有咁嘅质素👍🏻当然吾少得介绍奄仔蟹啦!一开,成只蟹都充满肉同膏!有图有真相,一啖咬落去,果种满足感真系非笔墨能够形容,
一入门口,见到每张枱上面都有呢个竹盖,好特别! 我地急不及待睇下有咩海鲜食, 侍应叔叔非常好客,叫我地直接去鱼缸睇住黎拣!所有海鲜都好新鲜!即使系上枱都见到好生猛嘅!
首先要介绍下呢个花竹虾,大大只😍蒸完之后,系完全吾使加任何调味料之下,都食到佢好甜好弹牙,肉质鲜嫩,虾头有满满虾膏,成只虾都俾我食到得返d壳😂😂 另外,仲有北寄贝,都系大大只,新鲜上枱,成只放入口,哗!呢种感超爽啦!爽口弹牙,完全食到佢嘅鲜味,食完果阵鲜味都仲系个口度浪下浪下,冇得顶!👍🏻👍🏻
再黎!睇下碟牛嘅纹理,油分分布非常平均,店员会先问我地想要几熟而控制时间,我钟意全熟但又好意外地,全熟都完全吾韧吾鞋,靓牛先会有咁嘅质素👍🏻 当然吾少得介绍奄仔蟹啦!一开,成只蟹都充满肉同膏!有图有真相,一啖咬落去,果种满足感真系非笔墨能够形容,鲜甜到不得了!简直系完美嘅配合! 本人一向钟意食蒸糕,呢个马拉糕都冇令我失望!软熟又吾太甜,啱晒我口味! 最后,梗系吾少得要介绍下个粥啦!系开始蒸食物之前,会先放入米,南瓜同瘦肉,然后先至系上面蒸海鲜,可想而知,最后先食嘅呢煲粥系几咁鲜味,将所有海鲜嘅精华吸收晒,一d都冇浪费! 食完呢餐,真系好满足!简直回味无穷!超级推介👍🏻👍🏻👍🏻