2023-04-11
前几日同朋友再去犇道食餐劲嘅,真系隔几个月你就会谂起佢嘅斧头扒🤤,每次去都觉得食物质素越黎越好🥹👍🏼👍🏼👍🏼开头嘅风干火腿配火箭菜同多士,系色彩缤纷嘅前菜!火腿风干咸香浓郁,同火箭菜微辣口感好夹,而toast嘅松脆增加咗层次感,仲有碗蘑菇汤,味道浓郁,入口即化好creamy。跟住嘅主菜,就系我哋嘅最爱双斧头扒 Tomahawk Set!巨型牛斧头扒同猪斧头扒,仲有即炸粗薯条。牛扒煮得恰到好处,五分熟嘅口感嫩滑多汁;猪扒表面焦香,肉质鲜嫩,altogether 好满足!跟餐嘅鲜带子龙虾汁手工意粉,意粉煮得刚刚好,弹牙有劲,配上5粒鲜美大带子肉同浓郁龙虾汁,口感层次丰富👍🏼至于饮品,试咗粉红富士山下、梁山伯与祝英台同免跳三款特色调饮。粉红富士山下系用士多啤梨为基调嘅鲜打奶昔,味道清新,甜而不腻,渐变粉红色好似富士山下嘅樱花,一见钟情好靓😍;梁山伯与祝英台系蝶豆花芒果梳打特调,独特嘅蓝紫色搭配芒果甜香,好味又啱打卡;免跳就系水蜜桃香橙梳打,果味浓郁,口感清爽。而且犇道嘅环境好舒服,放住以 jazz 改编嘅流行歌曲,好啱享受美食。餐厅嘅黄铜餐具、灯具、挂墙单车装饰、墙身嘅slogan ,反映到
而且犇道嘅环境好舒服,放住以 jazz 改编嘅流行歌曲,好啱享受美食。餐厅嘅黄铜餐具、灯具、挂墙单车装饰、墙身嘅slogan ,反映到餐厅嘅格调😎呢餐嘅卖相味道口感,全部都好出色,好值得同朋友嚟食👍🏼👍🏼👍🏼