4天前 0 浏览
喺坑口有间泰国餐厅,真系唔可以错过!呢间餐厅提供嘅菜式色香味俱全,无论系串烧定系汤面,都令我回味无穷。首先,佢哋嘅猪牛羊串烧绝对系明星菜式,各种肉类都经过精心腌制,味道入味又多汁。每一串都烤得恰到好处,外焦内嫩,配上特制嘅酱汁,食完令人一口接一口,根本停唔落嚟。而泰式猪颈肉就更值得一试,肉质鲜嫩,配上独特嘅香料,口感丰富,唔会过于油腻,正好可以喺热天享用。再讲讲鸡髀咖喱汤面,汤底浓郁,咖喱香气扑鼻,面条滑顺,鸡髀肉质滑嫩,食落去温暖又满足。最后,唔好忘记试佢哋嘅芒果蛋卷!甜品部分一试成主顾,清新嘅芒果味同蛋卷嘅酥脆口感完美结合,令人一口接一口,甜得刚刚好。整体而言,呢间泰国餐厅无论系环境定系食物,都令我感受到泰国嘅热情。真系一个值得一再回访嘅好地方!