2021-08-30
神秘既门面,高雅既中式装潢,非一般既火锅美食,真系食过番寻味💯佢既花胶浓汤鸡锅真系不得了,不得了在于有不少花胶在内👍,而且当你未落鸡、只饮汤既时候系会有明显花胶味,全部女仕抢住饮!饮到咁上吓可叫侍应加汤(佢加既真系汤,唔系水),之后便可落鸡。好想讲一句,好耐冇食过新鲜鸡,系呢到就食到, 千期要睇时间烚,唔好浪费咗佢又鲜甜又滑既鸡呀! 三百蚊有找个汤底有花胶有新鲜鸡,真系抵赞到晕。食火锅梗系唔少得叫本地新鲜牛肉/牛颈脊, 佢脂肪比起平时食果啲均匀,又香又腍, 必食😋!另外想赞吓个鲍鱼鸡粒饺, 边有咁夸一咬开饺子里面会有半片饱鱼?!仲要有海鲜味既。佢同鸡粒配埋系可以互相保留番自已既味,非常好吖👏👏!跟住推介吓招牌四宝丸, 佢哋分别系:脆骨乌鸡丸、芥末猪肉丸、芫荽牛肉丸、芝心墨鱼丸,全手打,味鲜质嫩,无得弹!而当中我最爱系脆骨乌鸡丸和芫荽牛肉丸😋🤩🤩,前者有软骨系入面,好有咬口;后者则是我柸茶,一个字"掂"!之后呢个正啰 千层枝竹, 一早放入汤底都唔怕,要浸到入哂味同轻轻腍腍哋系最正,佢质感似素鹅,超好豆味,又有咬口, 未试过咁既效果😋😋。朋友推介吓第一次食淮山面,又几滑身㖞,冇食乌冬同公仔
朋友推介吓第一次食淮山面,又几滑身㖞,冇食乌冬同公仔面咁济,唔会霸咗我个胃🤭。
花胶浓汤鸡锅
本地新鲜牛颈脊