位于湾仔嘅楼上铺,座位宽敞都几有私房菜嘅感觉,当日食饭都见到d十人以上家庭聚会。菜式选择都好多,我呢d选择困难症嘅拣左好耐。🍲招牌自选香锅我地拣左经典香辣锅,配料有肥牛、牛栢叶、卤金钱肚、豆皮同莴笋。🌶️香锅用上十几款香料制作而成,集麻、辣、鲜、香于一身,香口开胃,可以自选辣度,送饭或就咁食都一样咁正👍份量都好多,特别系肥牛同豆皮。肥牛入口嫩滑。牛柏叶大旧得黎一d都唔韧。金钱肚比较薄切。豆皮绝对系香锅嘅好朋友,豆皮挂满香锅秘制酱汁味。莴笋爽口🦑铁板鱿鱼须 $88呢个铁板上好有气势,酱汁热焫焫到吱吱声,够晒镬气超惹味! 鱿鱼弹牙,洋葱入味,钟意食辣嘅唔可以错过呢个!🥬金蒜粉丝蒸娃娃菜 $68炸得金黄嘅香蒜铺满粉丝上, 超浓香蒜茸味, 粉丝吸晒炸蒜精华!其他𩠌辣,食番个清d嘅蒸娃娃菜平衡一下!🍞金银镘头 $38一个价钱食晒蒸同炸馒头,满足两个愿望。无论蒸定炸,点炼奶都系超match!🍡家乡红糖糍粑 $38呢个必点!糍粑外层炸得超香脆,上面洒上红糖粉。内层软糯,烟烟韧韧,真正做到外脆内软!自己点红糖浆甜度可以自己控制🍻食辣野点少得配啤酒,大大支啤酒都系$38,好抵!

🍲招牌自选香锅
招牌自选香锅

🦑铁板鱿鱼须 $88
铁板鱿鱼须

🥬金蒜粉丝蒸娃娃菜 $68
其他𩠌辣,食番个清d嘅蒸娃娃菜平衡一下!
金蒜粉丝蒸娃娃菜

🍞金银镘头 $38
金银馒头

🍡家乡红糖糍粑 $38
家乡红糖糍粑

🍻食辣野点少得配啤酒,大大支啤酒都系$38,好抵!
招牌自选香锅
铁板鱿鱼须