2023-05-28
好耐冇唱K啦🎤自从Covid开始就冇做K- lunch印象中唱K包嘅午餐都几难食🫢但系因为K-lunch抵过欢乐时段,所以都俾次机会试试估唔到依家几多选择,日式、马来西亚、墨西哥、西式菜都有不过因为我哋晏落单,所以好多都售罄▶️ 马来西亚汤虾浓汤拉面 ($109)卖相几靓仔,比得上外面马来西亚餐厅,只系加咗日式元素,多咗两件卷蛋同埋用咗拉面而唔系油面汤底呈深橙色,一开始以为系喇沙汤,点知食落唔辣,反而有虾嘅鲜甜味,浓郁得来唔咸,偏杰身所以好挂面👍🏻拉面面质唔错🍜够烟靭弹牙,唔系啲索晒汤林啤啤𠮶种,个人觉得有少少似幼身上海面添蛋卷索入汤底,咬落好多汁,少少甜甜地又香蛋味🥚两只连壳嘅虾新鲜,煮到连个壳都可以食埋😆咬落脆脆地两粒迷你槟城白鱼蛋正正常常最后都有少少健康嘅菠菜🥬▶️ 蕃茄罗宋汤入边有洋葱、青椒、蕃茄应该煮入咗薯仔,所以个汤比较杰身,同外面嘅罗宋汤唔同可能因为冻咗,觉得唔系好好饮▶️ 冻柠茶-整体食物比预期中好,同出边餐厅差唔多,而且依家啲变化大咗,连素食都有而且Red MR系多新歌过Neway,有MC同Mirror成员啲歌🫶🏻成个唱K体验唔错,系服务差少少😅系咁催我哋落单,之后劲快就入
估唔到依家几多选择,日式、马来西亚、墨西哥、西式菜都有
不过因为我哋晏落单,所以好多都售罄
▶️ 马来西亚汤虾浓汤拉面 ($109)
蛋卷索入汤底,咬落好多汁,少少甜甜地又香蛋味🥚
两只连壳嘅虾新鲜,煮到连个壳都可以食埋😆咬落脆脆地
两粒迷你槟城白鱼蛋正正常常
最后都有少少健康嘅菠菜🥬
▶️ 蕃茄罗宋汤
入边有洋葱、青椒、蕃茄
应该煮入咗薯仔,所以个汤比较杰身,同外面嘅罗宋汤唔同
可能因为冻咗,觉得唔系好好饮
▶️ 冻柠茶
成个唱K体验唔错,系服务差少少😅系咁催我哋落单,之后劲快就入嚟话要收嘢,到我哋真系食完之后佢又唔嚟收……讲嘢又晦气,可能压力大啦
香港夏天热辣辣冇咩嘢做,黎唱番个K都唔错,K-lunch平均$120/人唱三个钟,几抵玩