2016-05-22 837 浏览
没有明仔还有成仔,星期一明记肠粉无啦啦无开门,唯有转场广成呢,我仲专程行到老远想试炒面同鱼肉烧卖添,失望而回。火腿通粉,唔知点解口快快叫左腿通,其实想叫牛通,可能由细到大食腿通最多,已经深深烙入潜意识中。传统通粉不是即食通粉类,依旧不怎有弹性,质地粉口而厚身,原始怀旧风格。侍应婶婶话系牛汤低,但清汤底淡如水,完全食唔出有牛肉味道,所以立即要加辣椒油救命。哗,依只桂林辣椒油咁辣既?什么牌子来的?额头有少少冒汗,但够晒惹味刺激,爽乎。蛋治焊底,多士香脆听得到扯开时既声音,非常美妙动听!厚蛋热辣辣渗著微微蛋汁,可以再生少少再嫩滑少少。清爽蛋味并上香口多士,满意!如果牛油能够添多一点点就更香更美味啦。其实 menu 真系好细,无咩选择,对广成自己当然好做又易控制成本啦。只有通粉、火腿、鸡蛋、鲜牛、菠萝油、三文治。无即食面、无意粉、无餐肉、无咸牛、无鸡髀、无鸡翼、无沙律。但不知为何会受到大众追棒,人气急升!可能大家都想怀缅一下惜日香港既繁荣,实而不华既光境。

火腿通粉
火腿通粉
蛋治焊底
蛋治焊底
2016-05-16
$40 (早餐)
  • 蛋治焊底