2020-01-19
还记得以前中学为左买村上隆花花扣而午饭时食三文治,结果两星期后终于买到,但返学一星期后就整唔见左...今日去到K11 Musea途经Lex Art Cafe见到一个巨型村上隆花花,立即停往了脚步,以上回忆立即浮现出嚟。女友同一时间都表示肚饿,所以我地就入左去。餐厅灯光充足,橱窗放满林林总总既潮流用品,其中包括耳熟能详嘅Kaws、村上隆等等。Breakfast Essential- 虽然而家系夜晚,但多士永远都无份早午晩既,尤其是见到咁性感嘅炒蛋,另外仲有肠仔粒同烟肉丝。- Curator Style PizzaPizza饼底好薄所以特别脆,配料比较常见,例如芝士同辣肉肠。最特别系加左红色黄色一粒粒既食材,一咬落去有少少爆汁,味道酸酸辣辣,令薄饼层次更丰富。- Artsy Print CoffeCurator Art Cafe其中一个特色就系艺术打印咖啡或朱古力,为表我对女友既浓蜜爱意,我拣左’I love u’既图片,朱古力味亦同样香浓。- Piccolo LattePiccolo latte即系迷你版拿铁,味道唔甜。杯子一样充满艺术感。
Breakfast Essential
- Curator Style Pizza