2024-09-09
粉岭好多年前有个街市被活化左成为住宅加食市, 但仲依然保留住当初街市既模样, 而且仲变为餐厅, 系呢到一角一位置都令我谂起细个时候既回忆! 🥹今日就黎重游旧址同埋黎呢间pet friendly既西餐厅试下, 装潢有格调主要为历史介绍好有意思, 而食物主打为西餐食品😄1/ 烧澳洲安格斯肉眼扒🥩 $138安格斯熟成度恰到好处, 肉质嫩滑, 重重既牛味夹少少焦香, 加少少盐钓再钓高个味道👍🏾2/ 香蒜雪花蟹肉扁意粉🍝 $94香蒜味好重, 扁意粉完全吸引哂的酱汁, 所以整体好惹味!3/ 双重芝士焗猪扒饭🐷 $74一上碟已经觉得超香, 非常Juciy既猪扒肉质松软, 浓浓既芝士炒饭无得弹! 绝对系必叫之选!🙏🏾4/ 冻Mocha $10☕️(跟餐)咖啡同Choco 平衡得岩岩好, 露天地方饮岩哂!5/ 椰子雪葩🍨 $48(跟餐)比较似雪糕既texture, 质地顺滑, 椰香味重, 加多柚子同合桃碎系面增加口感😋6/ 鱼肉鲜食包🐶 $80我地带左狗狗, 而佢地有狗狗既鲜食包仲要系低脂既, 岩哂今日晏返屋企既我地比狗狗食住顶肚, 我毛孩出名挑食, 估唔到快速地食哂😆我谂好好味, 最紧要佢系健康既!👍🏾
1/ 烧澳洲安格斯肉眼扒🥩 $138
2/ 香蒜雪花蟹肉扁意粉🍝 $94
香蒜味好重, 扁意粉完全吸引哂的酱汁, 所以整体好惹味!
3/ 双重芝士焗猪扒饭🐷 $74
4/ 冻Mocha $10☕️(跟餐)
咖啡同Choco 平衡得岩岩好, 露天地方饮岩哂!
5/ 椰子雪葩🍨 $48(跟餐)
6/ 鱼肉鲜食包🐶 $80