2024-11-22 558 浏览
番约埋三五知己,成班嘈友揾地方聚会最怕太静嘅餐厅😆今日试朋友推介嘅烧肉店食放题🤤朋友叫左个D餐!送「鹿儿岛和牛」「蒜蓉烧蚝」「烧虾」「刺身拼盘」 ❤️omg太多了吧🤤烧蚝好正😊胀卜卜,而且𠮶啲蒜蓉睇到调咗味,好方便,唔使自己调味,虾我敏感,俾晒其他朋友食,仲有「清酒煮蚬」「蒜蓉烧青口」」「蒜蓉小贝柱」,我妹仔肚食唔到,朋友一次过嗌咗劲多!过足海鲜瘾😆我就梗系佢嘅安格斯牛啦!啲牛都红卜卜,睇食评啲人话佢哋嘅牛油问题?我觉得OK㖞,红卜卜之余,都有几款靓牛选择,钟意食肥啲嘅就有「特级牛五花」」「「安格斯牛空腹」,我就钟意食有牛味香啲嘅「安格斯牛版腱」「安格斯牛肩胛」鹿儿岛和牛,问侍应话和牛系肩胛位,非常可以,不过食几块就油腻好饱🤪安格斯牛牛肩胛、安格斯牛版腱,几靓仔🥰肥嘟嘟,厚薄度适中,最怕净系一味追求厚切,完全唔识食烧肉嘅人先至净系识厚切,佢哋呢个厚薄度,我可以食到好多块,亦都方便我亦都方便我烧烤,可以好快就食到,有冇钱赚㗎?🫣放题有呢个质素,非常OK,平时食开放题,净系得啲筋同埋肥肉,一系就太厚,一啲牛肉嘅口感都食唔到,呢一间食放题,果然冇介绍错!基本上咩口感嘅牛都试到,可能因为我叫D餐

基本上咩口感嘅牛都试到,可能因为我叫D餐吧?!的确我都见到C餐 / D餐系多几款选择~ B餐可以选择嘅牛,种类无咁多但都平均,当然B餐都有牛舌任食啦,不过俾得几钱就食乜,都系消费者嘅选择吧,我就觉得二百几蚊食过任食放题烧肉餐,能够食多几款牛,why not🤣重点系我哋今日食嘅时候,佢做紧优惠价,我哋六个大人,佢都系收小童价,二百几蚊加一 ,但系每人有四杯日本生啤送,食左3个几钟,超抵!!!!

虽然我哋入去嘅时候,门口个老细话可以食到11点,不过傻嘅咩,都食唔到咁耐,最后我哋食到九点几,个餐本身150分钟,我地都已over time了,就饱饱满足地转场去食糖水😆
席间听到其他枱其实都overtime,呢间舖头都几好,的确冇人排队嘅话,任我哋食咩餐嘅人,都可以慢慢坐,良心小店👍🏻👍🏻

虽然我已经离开咗香港,不过都希望香港可以多啲良心小店,香港人要好好珍惜啊, by the way最近行香港啲商场完全揾唔到特别嘢食,我谂我都系继续周街揾啲小店食了🫣
  • 烧肉放题D餐