2023-07-25 953 浏览
上星期经过happy roller(开心饼店),本身净系谂住买件流心芝士蛋糕,点知被sell😂 因为店员话买原条卷蛋嘅话,芝士蛋糕就有9折,都有一段时间无食过卷蛋,所以最后都买埋卷蛋返屋企食😋 •🥢静岗焙茶流心芝士蛋糕 $55 (9折后$49.5)买单件再拎到返屋企,发现面头嘅焙茶cream有啲倾泻,所以我哋影相前都有扫平返个切面🤣芝士蛋糕上面吱咗焙茶cream,视觉上加强咗流心效果,味道相对比较甜,但茶味都算浓嘅~ 芝士蛋糕质地浓滑,同样几浓焙茶味,不过两样加埋就几腻😢•🥢静岗焙茶生乳卷蛋 $148虽然两款都系焙茶味,但卷蛋就无咁甜,所以食落个焙茶味就更回甘🤤 焙茶生乳好轻盈,茶味的确比较甘,而外层蛋糕部分非常松软,食落唔会觉得好干~蛋糕都有焙茶味,加埋生乳都唔会腻!整体真系好出色👍🏼

🥢静岗焙茶流心芝士蛋糕 $55 (9折后$49.5)
静岗焙茶流心芝士蛋糕
静岗焙茶流心芝士蛋糕