2022-12-01 104 浏览
✨ Homemade Tiramisu($55)店舖Signature之一,由老板亲自制作,之前嚟嘅时候已经食过觉得好味,今次Encore 😝。质感唔会太Solid,加入咗橙酒同咖啡酒去调制。酒,Expresso同Cream嘅味道都同样突出,Lady Fingers浸得比较湿,整体各方面都平衡得相当唔错,系我心目中系香港食过Top几之选 🙈。✨ Burnt Cheesecake($55)继Tiramisu之后又有好味之作 🙈,偏Basque嘅做法,面层焦焦哋,下层唔会好结实,食落好浓郁嘅芝士香,有层次得嚟口感顺滑柔软,整体非常好味,喜欢 💕。✨ Crabmeat Mayonnaise Croissant($60)率先食到店内新品(连Menu上都还没新增)🤭,牛角包松脆,牛油味适中;夹住中间嘅蟹肉单食会有少少偏咸,但夹埋包包都几Match。✨ Wake Up Zombie($48)由Earl Grey Tea,Espresso,接骨木同柠檬汁而制成,比较新奇嘅配搭但味道唔会好奇怪,茶底同咖啡会比较突出,酸酸哋饮落真系有”Wake Up”嘅效果 🙈。✨ Matcha Dirty ($48)
✨ Homemade Tiramisu($55)
Homemade Tiramisu

✨ Burnt Cheesecake($55)
Burnt  Cheesecake

Crabmeat Mayonnaise Croissant
✨ Wake Up Zombie($48)
Wake Up Zombie
✨ Matcha Dirty ($48)(转Oat Milk +$5)➡️($53)
选用若竹小山圆抹茶,饮落涩味适中,抹茶香几突出,加埋Oat Milk非常香滑。
Matcha Dirty
二访嘅Café,以蓝色为主嘅店舖,蓝蓝嘅店面远处望都非常抢眼 😆。值得一提,店舖除咗Tiramisu同雪糕都Homemade,咖啡豆都系自家烘焙。最初系被出名嘅Tiramisu吸引去,但试埋其他出品后觉得真系有唔少惊喜 ☺️,一定会再回访 🫶🏼。
🧾 免加一服务费
💰 $271