2022-10-23
平时返工都有时会黎呢度食 今日喺附近行开就嚟食个Lunch 呢度嘅午市套餐其实有好多选择 有简单版 只有主菜 而豪华版就有齐小菜/前菜/小食/蔬菜/主食/甜品 咁叫得套餐当然就配埋野饮 可以拣豆浆 酸梅汤或者竹蔗茅根小笼包 小笼包外皮虽然唔系话好薄 但内馅都好Juicy好多汁酸辣汤云吞面 套餐嘅酸辣汤云吞有4大只 会跟埋上海面面底 面既分量都几多 所以比较吸汤 云吞大大嚿有菜有肉 仲有我钟意嘅厚云吞皮 增加口感层次 而酸辣汤如果可以再重口味d酸d辣d就更加岩我口味喇 回锅肉炒年糕 我最钟意就系食年糕嘅烟烟靭靭 加埋呢度回锅肉炒到好香好惹味 又有啲椰菜青红椒呢啲爽脆嘅蔬果中和下 次次食上海菜呢个𩠌都系我Favourite 呢个配搭冇得输#相机食先 #手机食先 #foodie #food #foodpic #foodphoto #yum #yummy #delicious #tasty #hkfood #香港美食 #美食