2022-08-14
自从上个月初尝Coffeelin☕️之后,我就成为咗呢间Cafe嘅常客🧡。今个星期周末,知道Coffeelin喺湾仔开咗新分店后,就约埋朋友仔去试吓👯♀️湾仔店好特别咁有提供Pasta Combo Set🍝,免费配一杯饮品。可惜嘅系,呢个分店就冇本身Coffeelin招牌Gelato雪糕😢成为回头客必点菜式就系Tridente 风干火腿茄子配布拉塔芝士佐罗勒酱 ($55)😍,味道非常特别,一啖咬落去先系风干火腿嘅烟熏感,却完全吃唔到茄子🍆嘅味道,都几难以形容,真系令我一试难忘,绝对令人有惊喜🤩我哋点嘅另一款Italian Toastie就系呢个Gallia 火腿配梵提娜芝士($55),味道中规中矩,🍞面面皮同样烘得好岀色,外脆内松,完全唔会口干😋饮品方面,只需要点任何Italian Sandwich / Toastie,即可享Combo Set优惠,➕$25就有一杯饮品✨~我哋就点咗Hojicha Latte (Cold)同埋Matcha Latte (Hot)🍵,两杯Latte都系偏甜多奶,不过焙茶嘅茶味会更重一D🙈最后嚟到甜品时间,🫗Coffeelin Tiramisu($65)咖啡
Tridente
Gallia
最后嚟到甜品时间,🫗Coffeelin Tiramisu($65)咖啡味重,中间饼干部分未完全淋晒,所以吃落层次感几丰富🙌🏻
Coffeelin Tiramisu
🍋Lemon Cake ($21)嘅水准都令人几惊喜😆,柠檬带D柚子香气,味道超fresh,好有夏日嘅感觉,而且价钱好抵,绝对一试❗️
Lemon Cake