2023-09-06
香港寿喜烧餐厅近年越开越多,喺日本食开有店员帮我哋烧😙早前发现呢度都系有店员处理烧肉部分,咁就放心哂👏👏👏寿喜烧二人Set鹿儿岛黑毛和牛A5外面餐厅嘅寿喜烧,一般用砂糖熬煮寿喜烧汁,呢度选用棉花糖取代,甜味唔会过甜之余,过程可以俾我打卡都几过瘾📸📸牛肉切得较大件,食落嫩滑软棉多汁,二人Set配上兰王蛋沾酱,餐厅员工处理牛肉时间恰到好处,食落肉质非常鲜美。二人Set寿喜烧牛肉部分共每人食到4件左右,每件牛肉都较大件,食落好有feel,邪恶得黎系终极享受。下一环节当然系食蔬菜拼盘再配上真打稻庭乌冬,蔬菜同乌冬好快吸收哂寿喜烧牛肉嘅精华,食落好和味,又可以平衡番油腻感,成个人感觉健康咗😆焼き鸟大葱鸡口感嫩滑,配上大葱一齐食,鸡肉嘅鲜味更突出。鸡心十分浓嘅鸡味, 又唔会有内脏嘅腥味。芝士番薯厚烧芝士香浓得黎味道十分突出,配上番薯嘅清甜就平衡番哂😀牛舌牛舌薄切,口感软嫩,面层微焦更惹味,配上一味粉食落更香。自家制甜品香芒牛奶雪糕口感十分棉滑,食到唔少芒果肉,芒果肉香甜,但唔会死甜,餐厅选料唔错。👅味道💛💛💛💛💛🍽气氛💛💛💛💛💛💯回头💛💛💛💛💛(5💛为最高)
香港寿喜烧餐厅近年越开越多,喺日本食开有店员帮我哋烧😙
早前发现呢度都系有店员处理烧肉部分,咁就放心哂👏👏👏
寿喜烧二人Set
鹿儿岛黑毛和牛A5
焼き鸟
大葱鸡
口感嫩滑,配上大葱一齐食,鸡肉嘅鲜味更突出。
鸡心
十分浓嘅鸡味, 又唔会有内脏嘅腥味。
芝士番薯
厚烧芝士香浓得黎味道十分突出,配上番薯嘅清甜就平衡番哂😀
牛舌
牛舌薄切,口感软嫩,面层微焦更惹味,配上一味粉食落更香。
自家制甜品
香芒牛奶雪糕