2023-11-06
难得平日放假,专登带埋老公去观塘食下日本嘢,好钟意呢间餐厅可以用合理嘅价钱去食一餐高质素的日本料理!餐厅宽敞舒适,装潢有点像日本居酒屋的气氛,非常用心牛肉他他 ($88)呢个牛肉大概有五成熟,食落完全无筋同埋无腥味,口感松软又富肉味,可见餐厅对原材料选取嘅认真,系诚意之作!神之特上刺身(六点盛) ($198)呢个刺身拼盘有齐牡丹虾、三文鱼、拖罗、油甘鱼、带子同埋我哋最钟意嘅左口鱼裙边,裙边位置就经过火灸,食落口非常有鱼油香气,肥厚多脂!其他刺身非常新鲜,可谓鱼肉肥美,味道香浓!青龙炸虾卷 ($78)本身就好钟意食炸虾,最紧要外皮睇落够金黄够卜卜脆,口感蓬松,再配埋蟹籽同埋沙律酱,增加虾卷嘅鲜甜味,非常好食!杂锦烧物 ($162)呢个烧物有齐鸡翼、鸡肾、鸡软骨、猪肉、蕃茄仔同埋翠玉瓜。烧物非常之香脆,火候掌握得且,肉感Juicy,炭烤的香气为串烧大大加分!是日special优惠-蒜蓉烧生蚝 ($60)生蚝入口柔软细腻,滑滑细致的口感,$10一只嚟讲,真系非常有惊喜!
牛肉他他 ($88)
神之特上刺身(六点盛) ($198)
青龙炸虾卷 ($78)
杂锦烧物 ($162)
是日special优惠-蒜蓉烧生蚝 ($60)