2022-02-09
觉得依间餐厅几适合庆生同约会,就简左黎同友人庆祝生日,但因为无晚市,所以唯有食午餐。原先以为有得book位(WhatsApp ),但店舖话系繁忙时间,所以只能mark低当waiting list,如果多人既话。当日系星期六下午,所以店舖都帮我照mark 低同帮我mark 生日碟,本身见menu 好似无开心果千层蛋糕,所以都系ws问一问,知道有后就预留一份先。当日人流都吾多,一入餐厅就有位置。我地嗌左·龙虾竹笙汤🦞·黑毛猪肋肉日式煲仔饭🍚·全日营养早餐🥣·Rose chocolate 🌹·开心果千层蛋糕-------------------·龙虾竹笙汤龙虾竹笙汤系跟餐加钱嗌的($25),上菜速度都好快,嗌完无几耐就有龙虾汤,龙虾汤味道都好浓厚,而且吾会有粉状既问题,以$25加钱既价钱都仲有吾系少既竹笙,我觉得几值得嗌,但反而龙虾就吾太觉有,同埋个人略厌咸左少少,但味道系👍🏻。·Rose chocolate饮完汤,就送上Rose chocolate,一送到已经俾佢既气味同样吸引左,但好浓厚既rose 味,而饮落口朱古力味就出过玫瑰味,钟意玫瑰同朱古力既都可以尝试一下😝-----------
当日人流都吾多,一入餐厅就有位置。我地嗌左
·龙虾竹笙汤🦞
·黑毛猪肋肉日式煲仔饭🍚
·全日营养早餐🥣
·Rose chocolate 🌹
·开心果千层蛋糕
·龙虾竹笙汤
·Rose chocolate
·全日营养早餐🥣
到全日营养早餐喇,一黎到又系超吸引到我,因为好丰富!满满既沙律🥗牛油果同鸡胸肉,仲有我比较少见既谷物yogurt 😍😍,所以令我好surprise🥰
望落去,友人话啲鸡胸好似好嚡咁㖞,点知!错哂,系超淋超软,好正呀!然后个沙律配埋芝麻酱真系一绝!沙律中既生果都超级甜,无论蜜瓜定橙都系,然后牛油果上熟度都系岩岩好,正!唯有啲美中不足就系有d蚊螆一路飞过😟。
谷物yogurt同预期中都一样无落差👍🏻成个All day breakfast 都好足料,够哂饱肚😋😋
·黑毛猪肋肉日式煲仔饭
全日营养早餐等左5至10分钟,黑毛猪肋肉日式煲仔饭都到lu,店员好好咁提醒我地要注意个煲边。一打开就见到满满既料,又系吸睛👀
友人好快就将佢捞左,有蛋有菇有猪肋肉仲有一啲类似露笋既食物,味道都好够!不过佢都仲有额外既汁俾我地加,可能担心客人吾够味,友人表示都好食又饱😋
·开心果千层蛋糕
终于到预早order 既生日碟喇,又系打卡食物之一,佢将个生日碟画到好靓!😍😍靓到友人见吾到佢个名添😂以为系普通既🐱🐱
讲番食物,个开心果千层蛋糕同我想像中有啲出入,佢个口感唔系creamy ,系有啲Mousse嘅感觉,可能系因为中间有层啫喱?.?
个人就一般般,但开心果既味道都几好,比其他店既开心果味突出啲。重申多次,佢个生日碟真系画到好有心思,店员都好好咁主动话帮我地揸机影相📸️
总括系绝对可以番转头👍🏻期待晚市同开放番多啲人,就可以嗌多啲食物试下!