聚宝厨坊(20/5) 星期五 晚上7点左右特式:因为我本身住得近,又加上星期五既晚上,周围都爆场或好难book位既情况下,又想食鸡煲,就会谂起佢而拣佢。食物:叫左个中鸡煲餐,鸡煲份量有半只鸡,包一碟牛肉,一碟莴笋,一盆菜,一碟蟹柳棒,两个乌冬。(个餐$3xx) 佢个鸡煲虽然味道好普通,但都做得唔差,起码对得住个价钱;牛肉都唔差,起码好过酒楼个d任食火锅牛肉好多;菜类都正常新鲜;蟹柳棒就系类似X宝好少少个d。饮品:叫左几支Hoegaarden,2x蚊支唔算贵。环境:舖头唔算大,但星期五晚都仲有几多位,有卡位或大枱,唔算太干净,但又未到反感,坐得都算舒服。服务:楼面态度ok,会主动同你睇下个鸡煲熟未,亦会主动睇下你洗唔洗加啤酒同收碗碟。价钱:两条友去食,以上既野都食到饱晒,埋单都系400左右,真心唔算贵,三两知已聚一聚都系一个唔错既地方。
聚宝厨坊
(20/5) 星期五 晚上7点左右

(个餐$3xx)

饮品:叫左几支Hoegaarden,2x蚊支唔算贵。

中鸡煲餐
2022-05-20