2011-07-04 14 浏览
团购咗和幸,一直都好期待,原打算5月时食,点知自己唔得闲,要改到六月。book 咗1:30,未够钟无得入,要喺出面等到够钟。够钟即安排入座,一坐低,店员就枱枱开始派食物。先黎野菜沙律、冷豆腐同味噌汤。野菜沙律清新,个汁酸酸地,很开胃。冷豆腐个麻酱好淡,同埋个碟底有水,所以麻酱味很淡。味噌汤不错,不会太咸。然后,店员就送上一大碟烧肉拼盘、牛舌同珍珠米饭。牛舌无得追加,个拼盘上嘅食物全都可追加,超正。牛舌无得追加唔算系损失,因为牛舌太薄,无牛味,又太韧,完全没口感可言。拼盘有牛小排、柚子豚、辣味鸡肉、味噌鸡肉、烧汁鸡翼、 盐烧鸡翼、青椒同粟米。牛小排第一轮的系好食嘅,油花均匀,牛味浓,可口。但追加嘅牛肉就无咁好喇,好肥,像肥牛一样肥。柚子豚虽无柚子味,但系系我地全家嘅至爱,因为超厚切,口感一流,烧完之后,猪颈肉嘅肥油都烧晒出黎,所以食嘅时候唔会觉太肥腻。鸡肉,虽然有2只调味,但唔多食得出,两者味道相约,鸡肉嫩滑。鸡翼,一向系我嘅至爱,佢地将鸡翼中间一开成二,方便食。鸡翼真系食好多只都得~粟米好甜,食咁多肉都真系要食d vege。最后以奶冻作结,好饱好饱又好抵嘅一餐!满意满意满意~~~
book 咗1:30,未够钟无得入,要喺出面等到够钟。
够钟即安排入座,一坐低,店员就枱枱开始派食物。
先黎野菜沙律、冷豆腐同味噌汤。
前菜& miso soup
然后,店员就送上一大碟烧肉拼盘、牛舌同珍珠米饭。
牛舌无得追加,个拼盘上嘅食物全都可追加,超正。
牛脷太薄
二人份
第一碟嘅牛肉不错
牛小排第一轮的系好食嘅,油花均匀,牛味浓,可口。
但追加嘅牛肉就无咁好喇,好肥,像肥牛一样肥。
鸡翼,一向系我嘅至爱,佢地将鸡翼中间一开成二,方便食。
鸡翼真系食好多只都得~
粟米好甜,食咁多肉都真系要食d vege。
努力中!
最后以奶冻作结,好饱好饱又好抵嘅一餐!
奶冻
满意满意满意~~~

奶冻
二人份