2012-07-26
沙田区各式各样o既餐厅都有 , 多到试唔晒位于沥源o既三十年老字号「兰香阁」, 如果无团购餐我谂我地周围食几年都未必轮得到佢 , $48享用1人招牌铁板杂扒晚餐 , 己包加 $ 1 服务费饮品冷热同价之余, 仲免费升级特色饮品 , 当然要买黎试下啦我地今日 6pm 左右黎到 , 晚市都未开始 ,铁板餐由 3pm 开始供应, 我地坐抵时店员递上下午茶 menu 见我地拎张团购出黎 , 佢即刻执好锯扒用o既餐具比我地另一女店长仲提议我地换张四人枱 , 唔使咁迫 =)呢间餐厅环境阔敞舒适 , 一大个长方形咁 ... 无一 d 挥极手都无人睇到你o既死角位 , 唔错 ^^团购铁板系指定o既杂扒餐 , 佢地整左个团购餐牌可以比我地睇返个餐有咩食 , 几好㖞 , 因为好多时团购o个张纸会一开始就比佢地收左一如以往 , 我地两个都点左红汤 , 上枱最大问题亦都系对我黎讲最难以接受o既问题 , 就系唔够热叫男待应整返热佢 , 听到佢同另一员工o既对话佢系去不过两碗我地 , 不底o个 d ... 而唔系叮返热比我都好o既 , 叮过始终无咁好 , 不过 , 系热左但唔算够热啰呢个应该系杂菜汤 , 因为无牛
位于沥源o既三十年老字号「兰香阁」, 如果无团购餐
我谂我地周围食几年都未必轮得到佢 ,
$48享用1人招牌铁板杂扒晚餐 , 己包加 $ 1 服务费
我地今日 6pm 左右黎到 , 晚市都未开始 ,
见我地拎张团购出黎 , 佢即刻执好锯扒用o既餐具比我地
另一女店长仲提议我地换张四人枱 , 唔使咁迫 =)
无一 d 挥极手都无人睇到你o既死角位 , 唔错 ^^
团购铁板系指定o既杂扒餐 , 佢地整左个团购餐牌
可以比我地睇返个餐有咩食 , 几好㖞 ,
因为好多时团购o个张纸会一开始就比佢地收左
亦都系对我黎讲最难以接受o既问题 , 就系唔够热
叫男待应整返热佢 , 听到佢同另一员工o既对话
呢个应该系杂菜汤 , 因为无牛肉味 , 好多料几好味
酸酸地辣辣地 , 味道好浓郁 , 如果 d 蕃茄同红萝卜再淋 d 就正喇
而唔系新鲜烘起 , 有 d 麦片o系面 , 几健康
牛油系冰冻o既 , 可以话系无辨法搽得匀 @@"
果然系大大份 , 有牛扒+猪扒+鸡扒+火腿+肠仔+烟肉+煎蛋
火腿肠仔正常味道 , 烟肉好惊喜 , 唔会过咸又无炸到干晒
煎蛋无佢张相o既太阳咁靓 , 但都煎得几好 , 蛋黄仲系秥口o既
跟餐饮品我地都拣左芦荟梳打 , 唔使加钱 , 抵 !!
梳打系用雪碧加红糖水 , 而唔系无黎味道o个 d soda
红糖水份量控制得几好 , 两杯都无过甜 ,
芦荟份量都几多 , 仲几好味 tim , 以后黎都会饮佢 lu
揾日黎o系无团购下帮衬 , 正正经经整块西冷先 ^v^