2021-06-20
呢间韩国pizza 炸鸡店算系希慎热门嘅餐厅,印象中长期有人排队,网上评价亦好好,今次一于黎试下质素如何。6点几到场入座率已经有9成,可以用The Gulu app拎飞先。等左15-20分钟左右终于有野食,⭐️蜂蜜牛油秘制炸鸡⭐️卖相好,皮系脆嘅,味道亦好好,但…有种啃骨多过食肉嘅感觉…可以话系我食过最少肉嘅炸鸡…浪费咗个味道。⭐️Maru紫苏炸鱿鱼圈⭐️个人觉得浓味左d,粉唔算厚但鱿鱼偏硬同幼身,不推介店名有Pizza一字,Pizza终于无让人失望,由于无香芒海鲜,改咗点⭐️群蟹派对pizza⭐️,新鲜现焗,热辣辣,料足几好食。另外饮品点咗⭐️荔枝冰乐($48)⭐️正正常常荔枝梳打咁。整体来说味道ok, Pizza无得输, 鸡偏多骨(系其他食评都见到呢个问题),炸物我谂西餐店会出色好多。
⭐️Maru紫苏炸鱿鱼圈⭐️
个人觉得浓味左d,粉唔算厚但鱿鱼偏硬同幼身,不推介
另外饮品点咗⭐️荔枝冰乐($48)⭐️正正常常荔枝梳打咁。