2019-07-06 736 浏览
终于有空写一下mango tree,之前见到其他食评有d 都话麻麻地,但友人话真系唔系太差,所以即兴去探索一下!环境方面,唔多解说,因好多人都有形容,我本人觉得虽然暗咗d,但颇为舒适,加上居然畀咗个窗口位睇夜景自然又like 一下!即日正题先,第一道菜系:咖哩炒蟹☝🏻虽然咖哩偏甜,不太辣,非常适合不太食辣的我,用来配法包或者饭绝对一流!而最重要系只肥美嘅肉蟹只蟹劲鲜甜,两只箝劲大只又啖啖肉,so yummy 可能自己真系好中意食长脚蟹脚,所以一见到又停唔到口😂下次要再encore!份量都几大,足够2-4人分享呢👍🏻第二道系冬阴公:只虾好鲜甜,材料都挺丰富,汤就较稀,酸辣程度中上,我自己倾向汤底浓d 会较有口感🙌🏻跳过通菜,因为正常嘢,冇咩值得讲,直接跳到甜品:班兰糕👍😆都唔错架,有班兰味,好弹牙,不俗的饭后甜点!最后,sevice 方面都唔太差,至少姐姐们肯协助我哋迟交少少枱食甜品
!
即日正题先,第一道菜系:咖哩炒蟹
咖哩炒蟹

只蟹劲鲜甜,两只箝劲大只又啖啖肉,so yummy

跳过通菜,因为正常嘢,冇咩值得讲,直接跳到甜品:班兰糕

👍😆都唔错架,有班兰味,好弹牙,不俗的饭后甜点!

咖哩炒蟹