2024-04-17
好少嚟九龙站圆方逛,难得过嚟,所以顺便想睇吓有冇啲中价位嘅食肆可以晚餐,就俾我哋见到呢间价钱喺圆方地段嚟讲,唔算贵嘅拉面店今晚食咗:1)东京鱼介豚骨拉面 (期间限定)$118呢个期间限定嘅鱼介拉面超足料,汤底系非常之浓厚,喜欢汤底有啲油脂口感就非常适合,因为呢咁样先至做到拉面每条都可以挂汤,而且拉面软硬度适中。叉烧切得够薄,好大块,仲有一只糖心蛋,因为出面有啲拉面店多数糖心蛋系要另外加钱,而且有时候系得半只。2)日本蚬贝酱油拉面 $128呢个汤底比较清甜,而且够鲜!我哋就钟意呢个多啲,因为呢个汤鲜甜到系令到你想饮多几啖汤,同不停食啲面。蚬肉新鲜饱满,冇沙,仲有两三块招牌薄切叉烧,葱花又够多,超正!3)小食:葱花牛舌 $78每块牛舌都切到非常之薄,所以快炒快上可以保持牛舌口感爽滑,加啲七味粉仲可以令到个味道升华,更加惹味!4)小食:薯仔沙律 $48个薯仔沙律好清新,食得出系用新鲜薯仔整成,啲菜系用黑醋汁底,所以好醒胃,啲菜亦都好新鲜爽脆,两个人食个份量当前菜啱啱好!5)小食:炸鸡 $60新鲜炸起,即上嘅炸鸡系份外好食!鸡皮好脆,食嘅时候热辣辣,啲鸡肉咬开系一丝丝咁扯开,鸡肉入面仲保持咗啲
今晚食咗:
1)东京鱼介豚骨拉面 (期间限定)$118
2)日本蚬贝酱油拉面 $128
3)小食:葱花牛舌 $78
4)小食:薯仔沙律 $48
5)小食:炸鸡 $60
新鲜炸起,即上嘅炸鸡系份外好食!鸡皮好脆,食嘅时候热辣辣,啲鸡肉咬开系一丝丝咁扯开,鸡肉入面仲保持咗啲原汁,再点埋配送嘅蛋白酱,非常之夹!
服务员服务态度好好,服务周到,时不时就会自动过嚟帮忙添茶,唔洗食客叫到口水都干都冇人理。食物质素都好高,因为半个钟返到屋企后个口都唔干、唔口渴,相信啲汤底系冇味精嘅。
东京鱼介豚骨拉面(期间限定)
东京鱼介豚骨拉面
日本蚬贝酱油拉面