每日都ot嘅生活令到我约人食饭好多时都系尖沙咀,多谢朋友嘅照顾我,等我可以收工尽快赶到聚会💖今次呢一间餐厅朋友拣嘅,位于k11,平时好少黎呢个商场,因为太艺术细胞,觉得冇乜嘢购买,但系呢间餐厅,食过之后就会对k11改观,原来k11都可以卧虎藏龙!😎. 明显呢一间系一间西餐厅,唔算好西,少少配合香港嘅style,亦都唔会好港式,感觉几特别。佢系一间连锁集团嘅其中一个品牌,价钱唔算贵,食物质素亦都算中上;款式多,饭、意粉、pizza、沙律、甜品......应有尽有。八点钟嚟到见到门口排紧队,好彩朋友一早已经订咗位,可以被安排入座。叫嘢食好多时都会睇图嚟叫,因为唔使谂嘛,咁当然,好多餐厅都会写明图片只供参考,呢一间亦然,只不过系实物比图片更加吸引。.✨海鲜牛油果沙律 青新嘅沙律菜配上鲜艳嘅虾,对比之下,呢件事变得好有诚意,食材绝对唔求其,淋上浓味嘅芝麻酱,相当开胃。.✨安格斯牛肉粒牛肝菌浓汁烩饭虽然只得数粒牛肉粒,但系口感软腍入味;意大利饭吸取牛肝菌浓汁嘅精华,超juicy! 值得一赞嘅系佢个牛肝菌浓汁浓得黎唔系好咸𠮶一种,食完唔会颈渴,分量超级足够,而且牛肝菌数量同饭嘅比例几乎一比一,绝对
✨海鲜牛油果沙律
✨安格斯牛肉粒牛肝菌浓汁烩饭
虽然只得数粒牛肉粒,但系口感软腍入味;意大利饭吸取牛肝菌浓汁嘅精华,超juicy! 值得一赞嘅系佢个牛肝菌浓汁浓得黎唔系好咸𠮶一种,食完唔会颈渴,分量超级足够,而且牛肝菌数量同饭嘅比例几乎一比一,绝对唔吝啬。
✨蕃茄浓汤烩海鲜
呢间平民价钱嘅西餐厅都会用上龙虾 唔好以为 龙虾系下等货 虽然称唔上海鲜酒家 咁鲜甜但系佢嘅烹调方法提升咗龙虾嘅味道
✨西班牙式炖蛋雪糕抹茶味
炖蛋食得多,雪糕亦都食唔少;但系西班牙式炖蛋雪糕就第一次听,亦都第一次食。味道系点,我估应该系将一个抹茶味嘅炖蛋炖熟咗之后,雪落冰箱雪硬佢,到客人要嘅时候就攞返出嚟,沈上砂糖,烧脆表面,成为焦糖表面;食落口cream得嚟奶香味重,但系两个人分享,又会觉得系饭后一点甜。抹茶味浓得嚟唔苦涩,有惊喜!
圣诞期间嚟🎄所以餐厅气氛都整得好精美;
虽然好忙,但系员工都唔会忽略每一枱食客,会定时为佢哋换碟同加水,咁嘅服务态度配咁嘅价钱,绝对值得一赞,值得回头!👍
2018-12-22
  • salmon salad