2012-03-04 492 浏览
CRUMBS o系一间开左大约两年o既松饼及乳酪雪糕店最初只有铜锣湾,尖沙咀及旺角三间分店,转眼间已经开到八间分店店舖初期只系卖松饼,后来先至卖埋乳酪雪糕旺角分店获得提名 OpenRice 优秀开饭热店大赏 2012 最优秀开饭甜品店组别o既入围热店位于铜锣湾总统戏院对面o既景隆街中央楼总店o系 OpenRice 获得多过 200个好评,曾于2010年8月及9月获得 OpenRice 每月好评餐厅十强,好多时行过都见门外好多人等候之前o系网站以每张$25 o既价钱买左两张 coupon,每张 coupon 可以换到 Regular乳酪雪糕连两款配料及鲜焗热烘松饼一件或 Large乳酪雪糕连三款配料虽然呢个团购优惠冇半价咁抵,可能 CRUMBS 好有号召力,就算o系细间团间公司网站卖 coupon 都一样吸引好多人买,呢个优惠仲成为团购网站最好卖o既优惠添!原来部份分店冇得卖鲜焗热烘松饼,所以我地选左景隆街中央楼总店享用呢个团购优惠我地当晚黎到选好要乜野味道o既松饼同埋乳酪雪糕要乜野 topping 后,就o系门口等职员叫 number,等左大约5分钟就有得食我地先食乳酪雪糕,之后再食松
CRUMBS o系一间开左大约两年o既松饼及乳酪雪糕店

店舖初期只系卖松饼,后来先至卖埋乳酪雪糕

我地先食乳酪雪糕,之后再食松饼
店舖售卖朱古力,芝士及提士松饼

以前三款松饼价钱有o的唔同,提子$6, 朱古力$7, 芝士$7,不过而家划一价钱每件$7

乳酪味道只系得原味,唔似其他乳酪店有多款味道选择

佢地o既乳酪雪糕唔按重量计钱,令大家有预算
今次优惠o既乳酪雪糕系包两款配料,不过其中一款系指定要香脆碎 House Crumbs,所以我地其实只系可以选一款配料

我地一杯配料要蓝莓,另一杯要士多啤梨
香脆碎 House Crumbs 系一款店舖独有,自家焗制o既肉桂曲奇味配料

细细粒好似饼碎咁,玉桂味好香
乳酪几挺身,唔容易溶,据说唔加水,唔加冰

有人话呢间乳酪雪糕系用雀巢牛奶公司保鲜装牛奶(唔驶雪藏o个种)做架

若果星期六买超级杯或2个配料o既普通杯乳酪雪糕,会送多个免费配料香脆碎 House Crumbs
至于松饼,我地一个选左芝士,另一个选左朱古力

芝士味由Parmesan制成,有好香o既牛油味

松饼由人手搓制,好松软,唔似得其他店舖又实又硬

呢到o既松饼唔似得英式下午茶要涂果酱及奶油

今次呢个优惠都算抵食,虽然唔系半价,不过呢间好受欢迎o既舖头有得以优惠价钱团购真系机会难逢

唯一唔好o既地方系店舖太细,冇位坐或者冇地方俾客人企o系度食,难怪好多人企o系店外食啦
原来中央楼会拆卸,呢间总店会光荣结业

老板应该早有预备呢间总店要结业,所以大约半年前呢条街开多另一间分店,不过隔离间分店冇得卖松饼喔!
2012-01-20
等候时间
5 分钟 (外卖自取)
$25 (其他)
用餐优惠
团购