2012-06-12 32 浏览
YAHOO团购BABY BLUE既晚餐,只需要$128就可以有个海鲜拼盘、汤、主菜、甜品及餐饮。呢度既质素一直都好好,所以二话不说就买左两张,仲预早打来book定位!职员态度好好,即日仲有打来再confirm booking。两个人可以试晒两个主菜同甜品,餐汤有三个拣:周打蚬、罗宋同埋磨菇,我地就拣左后面两种。点好𩠌,过左大约十分钟就先上叮热左既餐包配自家香蒜牛油。牛油真系好香,蒜蓉味非常浓郁;不过餐包唔够松软,比较干同硬。欧陆海鲜拼盘上场!好丰富!五种海鲜最欣赏螺!我本身唔系太钟意食,不过佢呢度个度真系好新鲜,又软又烟刃,而且雪到冻冻地,正!蚝就细细只,稍嫌大只XD 不过都几鲜!虾、青口同埋蚬就一般般!不过都好新鲜!罗未汤,好似几足料,不过唔够味,浓多少少好D。主菜上场!有我至爱既香煎带子配黑松露意大利饭同埋澳洲T骨牛扒。先讲意大利饭,带子好大粒,生熟度刚刚好,带少许咸味;黑松露极浓,又有少少芝士同埋忌廉既甜味带出左成个意大利饭既香味,D饭又烟烟刃刃,带少少咬口,唔会太生,好味!另外既T骨牛扒就稍为逊色,七成熟既牛扒,上到来差唔多八成半,最重要系仲有好多根,切又好难,食既时候又好难,
团购既餐单
餐包+蒜味牛油

欧陆海鲜拼盘上场!
海鲜拼盘
罗宋汤
罗未汤,好似几足料,不过唔够味,浓多少少好D。
炭烧澳洲T骨牛扒
香煎海带子配黑松露意大利饭
另外既T骨牛扒就稍为逊色,七成熟既牛扒,上到来差唔多八成半,最重要系仲有好多根,切又好难,食既时候又好难,大打折扣!虽然入面都仲有少许肉汁,但系真系无办法食落口。。。
法式焦糖炖蛋+意大利芝士蛋糕
最后,甜品!法式焦糖炖蛋同埋意大利芝士蛋糕!
炖蛋面既焦糖好脆,虽然炖蛋已经唔热,但系内裹既质感好似吉士咁,浓郁又带少少甜味,食多几啖又唔会觉得佢好漏,正!
意大利蛋糕,无芝士味,太湿,唔好食。。。

不过若果一般出街食饭,呢个价钱确实好优惠,而且侍应不断加水,态度一流,虽然系团购,都无话要等位或者较差既待遇!

题外话/补充资料: 团购$128+$41(原价10﹪既服务费)
用餐优惠
团购