2022-07-13 64 浏览
夏天炎炎,最啱食鱼生,之前一直都想来土瓜湾试吓呢间鱼生丼饭,今日终于可以嚟试吓 约咗朋友收工6:30嚟食,里面已经有几台客。坐低打开Menu,花多眼乱,都研究咗一阵,因为样样都好吸引 结果朋友决定一人叫一个鱼生饭share:梦之丼同花锦鱼生丼😛 当然都要试吓佢嘅是日推介:深海池鱼同埋矢柄薄切😍由于肚饿嘅关系,再追加左左口鱼边寿司、矶烧帆立贝、柔煮鲍鱼两个鱼生饭都相当吸引,首先食咗花锦鱼生丼先,当中有三文鱼、白身鱼、赤虾、左口鱼边、金蟹子、三文鱼子、樱花虾、蟹膏豆腐、玉子、青瓜、松叶蟹、蚬肉,净系睇内容都知相当丰富一啖咬落,夹杂着各种口感同鲜味,每一啖食落口绝对有满足嘅感觉😝🫰🏻相当好食食到第二个丼饭,呢个梦之丼入面有三文鱼蓉、三文鱼子、帆立贝、牡丹虾、松叶蟹、左口鱼边,入口十分creamy,帆立贝同牡丹虾一食入口就知好新鲜,海胆亦都相当鲜甜😋帆立贝有火炙过,入口外面好香,入面依旧新鲜柔软,配合紫菜食,味道唔错池鱼刺身好鲜甜,但矢柄刺身相对仲更加好食,配合少量鱼子同埋香葱,加上特制嘅汁,带出咗佢嘅鲜味柔煮鲍鱼都煮得好入味😌最后就系左口鱼边寿司,佢有火炙过,所以食起嚟会有啲啲油分,好香口,
夏天炎炎,

梦之丼
花锦鱼生丼

两个鱼生饭都相当吸引,
一啖咬落,
入口十分creamy,帆立贝同牡丹虾一食入口就知好新鲜,
海胆亦都相当鲜甜😋
矶烧帆立贝
味道唔错

矢柄、深海池鱼刺身
池鱼刺身好鲜甜,但矢柄刺身相对仲更加好食,
配合少量鱼子同埋香葱,加上特制嘅汁,带出咗佢嘅鲜味
柔煮鲍鱼
柔煮鲍鱼都煮得好入味😌
左口鱼边寿司
最后就系左口鱼边寿司,佢有火炙过,所以食起嚟会有啲啲油分,
好香口,有啲似食紧拖罗鱼腩嘅感觉,好味
有惊喜,咁样豪食法买单都唔洗$1000,抵呀
再encore‼️