2023-12-31
早几日同好姊妹行完山之后就去左间新开冇耐既日式居酒屋到吹下水食下饭,享受下属于我地既二人世界😜我地食左:👉🏻✨北海道花鱼✨ $98每日鲜烧日日唔同款,是日有北海道花鱼,中意食鱼既我梗系叫梨试吓啦😋可能咁啱冬季时令嘅关系,花鱼肥美又厚肉,只系比我前臂短少少;鱼肉带有优雅油脂既香气、鲜味浓厚,风味独特,大条夹抵食👍🏻✨鲜选5点刺身✨ $168每日都由厨师精心挑选五款最时令既海鲜做刺身,所以日日既组合都未必-样;是日鲜选系三文鱼、章红鱼腩、吞拿鱼、油甘鱼腩同阿根廷红虾;阿根廷红虾好大只,其余几款刺身够哂厚切大块,全部都好鲜甜同有弹性👍🏻✨鲜烧甲罗配多士✨ $88蟹壳上面放咗满满嘅蟹膏、葱花、蟹籽同粒生既鹌鹑蛋,睇到都想食;蟹膏蟹味十足,入口软滑绵绵, 混入其他材料后,味道更加鲜;放上香脆多士-齐食,个种松脆鲜香,双重口感滋味真系好正👍🏻✨烧生蚝(2只)✨ $48落左大量蒜蓉-齐烧,蒜味十足🧄✨免治鸡肉棒✨ $42免治鸡肉棒入面夹杂住d鸡软骨碎,口感软中带脆,感觉几得意,同甜甜地既月见汁味道好夹😽✨青椒鱼滑(麻辣)✨ $32呢到d串烧大部分都可以自定日式/麻辣或沙嗲口味😍呢串我地拣左麻辣味 👍
我地食左:👉🏻
✨北海道花鱼✨ $98
✨鲜选5点刺身✨ $168
✨鲜烧甲罗配多士✨ $88
✨烧生蚝(2只)✨ $48
落左大量蒜蓉-齐烧,蒜味十足🧄
✨免治鸡肉棒✨ $42
✨青椒鱼滑(麻辣)✨ $32
呢到d串烧大部分都可以自定日式/麻辣或沙嗲口味😍呢串我地拣左麻辣味 👍🏻又麻又辣好惹味
✨和牛串(日式)✨ $58
肉质柔嫩juicy,肉味浓郁
✨珍宝菇✨ $28
上枱个时已经切好哂片,同朋友开心share都好方便
✨焦糖烧菠萝✨ $20
甜甜酸酸好开胃😍
✨烧粟米✨ $18
✨川日凉乌冬✨ $68
呢个凉拌乌冬既组合几特别,入面配料有蟹柳、芫荽、花生、芹菜、葱花、海带同大量蟹籽,四川、日式风味各占一半;酱汁喺四川嘅麻辣汁,酱汁花椒味好重,算不上好辣,但麻度好够,唔太食得辣嘅小妹都接受到😽味道比我想像中好食,话咁快就清晒碟👊🏻
饮品叫左:
✨巨峰提子乳酸梳打✨ $28 x2
巨峰提子味好重,香香甜甜又够气,系小妹中意既味道😍
呢间居酒屋价钱合理、环境又靓、食物高质之余,职员仲要好主动 ,服务态度超好👍🏻👍🏻我同姊妹都食得开心又满足🫶
🏮鲜烧•酒屋
📍土瓜湾九龙城道10-16A号联业大厦地下B号舖