2022-08-05
自从开通咗屯马线,真系渐渐地多咗喺九龙城、土瓜湾一带出没。今日嚟咗土瓜湾,嚟咗呢间开喺街口嘅 茶舍,未入座已经见到坐无虚席,出面排住等外卖嘅人都好多。既然咁多捧场客,入座当然都带点期待。望见餐牌嘅款式同价钱,已经feel到CP值有几高,亦都啱晒年轻人口味/打卡~最后点咗份安格斯牛配水果茶!唔知大家叫牛扒中意食几成熟?我系食得生啲嘅,同时由于坊间好易煎牛扒煎到过龙,通常都嗌3成。点菜嘅时间店员都好好问番几成熟(4/5/7成),我唔使谂就点咗4成熟。上到台,必须要讲,好,大,块,比起餐牌张图仲大。配菜正常发挥唔讲了,讲番块牛扒,煎得非常好,请看看图片,外层有焦香,内层平均地粉嫩,咁大块牛扒基本上无筋,大大啖食都仲有得食嘅感觉很好。虽然正统西餐无4成呢个选项,但呢间餐厅嘅处理serve到客人心理又煎得恰到好处,很赞!🥰水果茶系呢间餐厅嘅highlight之一,橙香嘅茶底加咗好多水果:士多啤梨、青柠、蓝莓、梅、火龙果,所以果香真系好够,系大众口味;纯粹我平时唔食甜,如果少甜突显茶香的话我会更喜欢。🤓谷饲安格斯牛卖相:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️价钱:⭐️⭐️⭐️⭐️水果茶卖相:⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️价钱
谷饲安格斯牛
卖相:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️