盈苑海鲜酒家开咗大约过零月,环境都好舒服,好多靓靓嘅大水晶灯,不失华丽感觉,服务员、传菜的姐姐,态度友善,服务周到,值得一赞👍食物质素都唔错,性价比高,值得推介比大家👍⭐️炭香窑烧鸡孖宝套餐⭐️($238)炭香窑烧鸡套餐,包一只窑烧鸡及喺八款指定小菜拣一款,我地拣左白𤆥海生虾😋🐔炭香窑烧鸡,新鲜即做,服务员端上枱的,无论卖相及那股炭香味已令人流口水,鸡皮薄脆,带点蜜味,鸡肉嫩滑,附上胶手套及铰剪✂️,好贴心👍服务员仲好有耐性为我们示范怎样用铰剪剪筋起肉🙏🏻好滋味😋😋👍🦐白灼海生虾两人份量,啱啱好,白灼"海虾新鲜弹牙,啖啖肉😋🐷冰镇咕噜肉($138)炸得外脆内嫩嘅咕噜肉,用冰镇方式,更能带出冰凉嘅酸甜味道,真系食唔停口😁🍖杭州一字骨($148)阵阵浓郁陈醋味,甜得嚟带点微酸,陈醋汁的质感亦带点拔丝的感觉,真的开胃又美味。🦑虾酱通菜炒鲜鱿($98)通常食晚饭,都会炒碟菜食下,呢碟香喷喷嘅虾酱炒通菜,系经典小菜之一,配埋鲜鱿一齐炒,double 惹味呀👍😋🥤汽水($13)可乐一罐🫖晚茶$13/位据我所知洒家烧味部大师傅几代人都是做呢行!功架十足,尽得真传⭐️,另外,我见到巨型水缸内的海鲜好生猛,仲要

⭐️炭香窑烧鸡孖宝套餐⭐️($238)

🦐白灼海生虾
两人份量,啱啱好,白灼"海虾新鲜弹牙,啖啖肉😋

🐷冰镇咕噜肉($138)

🍖杭州一字骨($148)

🦑虾酱通菜炒鲜鱿($98)

🥤汽水($13)
可乐一罐

🫖晚茶$13/位

据我所知洒家烧味部大师傅几代人都是做呢行!功架十足,尽得真传⭐️,另外,我见到巨型水缸内的海鲜好生猛,仲要好大只下,有龙虾、鱼、蟹呀,下次我要试埋D海鲜同D叉烧、烧鹅先😉