2023-06-27
土瓜湾美食都介绍过唔少😋今次想同大家推介系土瓜湾北帝街呢间非常之出色嘅居酒屋😙佢哋叫「吴留手」,运用高质而且新鲜嘅食材方面佢哋绝对唔留手!餐厅装修简洁,日系风格好似真系身处日本咁😋今次有机会坐喺Bar枱睇住师傅整嘢食🥰≣≣≣≣≣✿≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣所有套餐都会包括咸菜、前菜、面豉汤及生果不得不提一眼望到生果觉得好可爱,兔子苹果相当之有心思😚而且都好甜🥰当日嘅咸菜系海带鱼干好香口,前菜系胡麻酱牛舌芽菜,牛舌弹牙嘅口感再配上爽脆嘅芽菜十分之夹。鱼切鱼生饭 $198由三文鱼籽、三文鱼粒、赤贝、油甘鱼、甜蛋等食材拼凑而成。鱼生好新鲜而且鲜甜,所有食材同可食用花拼凑埋一齐就好似一幅画咁😋令人食欲大开😙而且份量绝对唔系讲笑,真系好多🙌🏻花鱼一夜干(半条)$98未上到枱已经觉得好香,虽然话就话半条,但其实都好大条😗油脂分布得好均匀,带著油脂嘅肉质软嫩,但一啲都唔腻。有些少碎骨,要小心啲食落少少柠檬汁最夹而且会令肉质鲜味更加突出!≣≣≣≣≣✿≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣见到师傅招待客人热情嘅款待真系好似去左日本咁,系香港难得一见高质素又好服务嘅
所有套餐都会包括咸菜、前菜、面豉汤及生果
鱼切鱼生饭 $198
花鱼一夜干(半条)$98
落少少柠檬汁最夹而且会令肉质鲜味更加突出!
见到师傅招待客人热情嘅款待真系好似去左日本咁,系香港难得一见高质素又好服务嘅居酒屋🏮睇得出师傅对食物嘅材料嘅用心😚
吴留手小料理 (土瓜湾)
地址:土瓜湾北帝街19号地舖