2022-08-18
开咗屯马线之后呢度就脚咗好多,出咗宋皇台站行一阵就到😆 好耐之前已经想来,果然不负所望,啲食物真系好出色😋 -🦀炸软壳蟹芝士咖喱海鲜烤油饼 $248大家嚟到一定要嗌呢一个试吓!佢嘅份量几大,2-3个人share就啱啱好。个海鲜锅仲有用炉嚟保找啲芝士拉丝嘅状态🧀 海鲜都好丰富,有软壳蟹、蚬、青口同虾,软壳蟹几酥脆。海鲜咖喱锅有分大中小辣,今次小编就叫咗小辣,系BB辣左右嘅程度,唔太食得辣嘅朋友都接受到。个咖喱带微辣,配埋啲海鲜同烤油饼食好惹味🤤 🐷黑毛猪肋肉日式煲仔饭 $188个黑毛猪肥瘦平均,而且煮得好腍身,有种入口即化嘅感觉👍🏻 而个煲仔饭同平时中式嘅煲仔饭感觉有啲似,个底有少少饭焦,脆卜卜唔会黐牙,配埋日式嘅酱油,成个组合好夹🍹Choose As You Wish (mocktail) $58呢杯都系十分推荐大家嗌嘅😋 呢杯系根据客人嘅喜好度身订造嘅一杯饮品。店员就推荐咗酸酸甜甜嘅口味比小编同朋友。结果上到嚟真系有惊喜,呢杯mocktail嘅主要味道系西柚,中间仲有少少菠萝嘅香味,非常开胃。🍸Perfume Fruit Oolong Tea $58呢杯都好好饮,用咗热情果汁、苹果汁
🦀炸软壳蟹芝士咖喱海鲜烤油饼 $248
🐷黑毛猪肋肉日式煲仔饭 $188
🍸Perfume Fruit Oolong Tea $58
呢杯都好好饮,用咗热情果汁、苹果汁同乌龙茶,同样地酸酸甜甜好开胃。最特别嘅系佢会比一个好似香水咁样嘅樽我哋,可以喷啲玫瑰糖浆上去。饮嘅时候除咗饮到水果味,仲会闻到淡淡的玫瑰花味。
🍰宇治抹茶芝士蛋糕 $58 +蝶豆花草莓日式卷蛋 $58
呢间嘅甜品都十分出色,个抹茶芝士蛋糕嘅抹茶味好香浓,抹茶同芝士味嘅比例都啱啱好,同埋因为佢细细件,所以唔会觉得好腻
依个蝶豆花日式草莓卷蛋个蛋糕好松软,同中间嘅士多啤梨cream好夹,个cream嘅士多啤梨味都好香,唔系啲士多啤梨香精味
个宇治抹茶芝士蛋糕仲有配埋焦糖炖蛋,个焦糖炖蛋都好嫩滑,cream味好重同埋唔会太甜,小编好钟意😆🤍
整体来讲呢间嘢食物好出色,以上嘅食物都好推荐大家试吓🤤 而且服务态度好好,店员上菜嘅时候会好有耐性咁教点样食,佢哋都好nice,食完之后会问我哋啲嘢啱唔啱食🤣
小编好推荐呢间!应该好快会再嚟食😋😋
味道: 10/10