2023-09-19
今日要出土瓜湾做嘢,于是同同事睇吓附近有咩好食,就喺OpenRice揾到呢一间有得食煲仔饭又有得食蛋糕嘅餐厅👍🏻好少见有Cafe会有得卖煲仔饭😂所以就嚟试试佢~我叫咗个黑毛猪肋肉日式煲仔饭($178),个份量真系超级大‼️两个女仔share食一定够饱🤣个饭都好足料,好多猪肉,但我个人钟意食多饭焦嘅煲仔饭多啲~嚟Cafe梗系要食甜品㗎啦!首先嗌咗个鲜杂果忌廉窝夫,软熟嘅窝夫配上酸甜嘅生果,口感好丰富👍🏻甜品系女人嘅第二个位,所以我哋另外仲嗌多咗好几件甜品🤣啲卷蛋大大份好多cream,个甜薯芝士蛋糕唔好睇佢细细旧,但食落真系好饱肚😂另外仲嗌咗个焦糖炖蛋,呢个就正常发挥啦~最后再嗌咗杯芒果milkshake, 真系糖分满满嘅一餐😋😋😋-结论:呢间餐厅嘅食物份量都好足料,甜品有好多选择,但味道就略嫌普通🤔如果经过嚟试吓都可以嘅~