2023-05-15
同屋企人系土瓜环附近办事,想揾间餐厅食下晚饭,听闻土瓜环美食居多,所以都特别揾下有d咩食。经过左间唔太起眼嘅川菜,虽然门面唔太起眼,但入面差唔多已经坐满人,所以都特别入去试下。环境都算干净宽阔,店员安排左张卡位比我同屋企人两个,坐得都几舒服。而且桌面非常干净,唔会油笠笠。麻辣小龙虾- $188其实都系因为依道菜吸引左我入去食,因为香港比较难揾到依道菜式。叫左个中辣,个人感觉比较惹味,每个小龙虾都爆满酱汁的味道。而且唔会腥,虾肉都比较弹牙,佢个底料包含左d薯粉同芽菜,非常惹味好食。比较贴心嘅系,佢包左几对手套,唔洗担心食到手污糟。香辣猪大肠-$98每次吃川菜必点之一菜式就是大肠,今次叫左个干锅猪大肠,一上桌已经闻到很香的味道,大肠不会炸到好干,容易入口而且味道刚刚好,佢仲搭配了不少的莲藕和大蒜,十分爽口。如果有饮开啤酒,是一道很好的下酒菜!麻辣鱿鱼须-$98鱿鱼十分新鲜惹味,落料很足,落了大量的葱姜蒜及洋葱炒出黎,十分惹味。鱿鱼份量也不少,够晒两个人食!饮品叫左两支王老吉,都算系凉茶类饮品,感觉饮完冇咁热气👍🏻
麻辣小龙虾- $188
其实都系因为依道菜吸引左我入去食,因为香港比较难揾到依道菜式。叫左个中辣,个人感觉比较惹味,每个小龙虾都爆满酱汁的味道。 而且唔会腥,虾肉都比较弹牙,佢个底料包含左d薯粉同芽菜,非常惹味好食。比较贴心嘅系,佢包左几对手套,唔洗担心食到手污糟。
香辣猪大肠-$98
麻辣鱿鱼须-$98
饮品叫左两支王老吉,都算系凉茶类饮品,感觉饮完冇咁热气👍🏻