2023-03-04 1209 浏览
几日前午饭时间与同事经过呢间土耳其餐厅,同事分享话有兴趣试吓呢间餐厅,分享道平日都比较偏好重口味的食物,于是今日我地就黎左呢间餐厅食午饭啦!其实我一直都有食开呢间土耳其餐厅,不过好少lunch time过嚟,原来佢哋lunch time系有set可以拣,有个Mini salad 同埋包饮品🥰我一向都好钟意食Chicken Tikka(烤鸡肉块),所以拣左Chicken Tikka Biryani(咖喱香料烤鸡饭)($70)我好钟意食印度米,够干身同埋够一粒粒,配合埋咖喱同埋烤鸡,简直一绝!饭系带辣的,所以食得辣先好点呀~我加左$15 升级左饮品mango lassi, 都系我每次食土耳其菜必点的饮品,酸酸甜甜很开胃😋😋😋------------------------------朋友点左Chicken biryani($67)相信最大的分别是鸡肉不是Tikka(烤过的鸡),但系都一样好惹味😍😍😋😋由于Chicken Tikka 是我每次必食,所以都系会推介朋友食Chicken Tikka😊😆

Chicken  tikka  biryani

朋友点左Chicken biryani($67)

Chicken  tikka  biryani
  • Chicken  Tikka