2022-01-03 128 浏览
🍽梨泰院———————————————🐈:去愉景新城行街,见好多人等位就去试下。我哋2个人,叫咗个圣诞新年2-3人套餐,我觉得系超抵食!!同埋overall每样𩠌味道都唔错,性价比高。———————————————🌟香肠年糕串出奇地好食,年糕外面好脆又大粒,个汁酱酸酸甜甜,好味。🌟紫菜卷有四件,外边少少咸味嘅脆皮配搭入面清甜烟韧嘅糯米,几有心思,绝对唔系普通嘅紫菜卷。_🌟香蒜蜜糖无骨炸鸡香蒜蜜糖汁好好味🤤,炸鸡都炸得几好,肉质幼嫩,锁住肉汁好juicy。不过个皮再薄少少就更好,整体算唔错!_🌟猪肉石锅拌饭加芝士超好味😍!唔系得啲重口味嘅汁酱,猪肉味道岩岩好,唔会抢哂其他配料嘅味,令每一啖都食到新鲜蔬菜嘅香甜味道!仲有好多饭焦😚,焦香味好香口!_🌟铁板烤牛肉酱汁好香浓,牛肉烤得好腍又好挂汁,唔错唔错!仲有生菜附送!_🌟韩式糖饼加雪糕原来我系第一次食糖饼😋,无食过其他,比较唔到。但我觉得唔会太甜,口感偏硬,初初以为会食唔晒,最后都系不知不觉食晒😂。———————————————#荃湾美食 #香港美食日记 #香港美食地图 #香港美食 #食好西 #hkg🇭🇰 #hkfoodie #hkfood
🍽梨泰院

🌟香肠年糕串
出奇地好食,年糕外面好脆又大粒,个汁酱酸酸甜甜,好味。

🌟紫菜卷

🌟香蒜蜜糖无骨炸鸡

🌟猪肉石锅拌饭加芝士

🌟铁板烤牛肉
酱汁好香浓,牛肉烤得好腍又好挂汁,唔错唔错!仲有生菜附送!

🌟韩式糖饼加雪糕

———————————————

#荃湾美食 #香港美食日记 #香港美食地图 #香港美食 #食好西 #hkg🇭🇰 #hkfoodie #hkfoodblogger #instafood #foodstagrams #foodlover #hkfoodlover #foodshare #igfood