2024-12-06
今年临近圣诞🎄总觉得市面上圣诞气氛唔算十分浓厚,但系小妹系一个极度喜欢圣诞节嘅人,市面唔够气氛唯有自己添加,我今日同一个fd去IFC行街,行完谂住返屋企朋友话呢度附近开咗间打卡超级靓嘅餐厅,而且近排有个圣诞Menu啱晒我,咁我就当仁不让啦!.※环境点评※原本我对店舖环境嘅期望并唔算高,因为舖头位处中环闹市,一般价位不算太高既店舖印象都会系比较逼夹嘅座位,格局都会比较偏小,但系舖头绝对冇为咗多啲可以做生意嘅座位去欺场,位与位之间有完全充足嘅位置,而店舖嘅装饰亦令人惊喜,完全睇到店舖嘅心思。.※服务点评※店员都10分有礼,而且经常性问我哋仲有无咩需要,感觉好窝心!感觉成为了尊贵嘅客人😎好评!.※食物点评※🎅🏻🎄圣诞系列之中环cafe🍒🥞White Christmas with cherry souffle 白色圣诞车厘子疏乎厘美丽嘅摆盘、幸福嘅味道、新鲜嘅生果、圣诞嘅气氛造就左呢一份咁美丽嘅疏乎厘。9.9分!.🥓🥞All day breakfast西多士略嫌唔够外脆内软,香肠嘅味道相对上坊间普遍嘅香肠,味道偏淡,呢个就要视乎大家嘅口味啦,但系overall卖相同味道都尚算不俗,大家都可以一
※环境点评※
※服务点评※
※食物点评※
🎅🏻🎄圣诞系列之中环cafe
🥓🥞All day breakfast
西多士略嫌唔够外脆内软,香肠嘅味道相对上坊间普遍嘅香肠,味道偏淡,呢个就要视乎大家嘅口味啦,但系overall卖相同味道都尚算不俗,大家都可以一试
☕️🍰Coffee mousse cake
食落去系一碟好出色嘅甜品,同平时去酒店食嘅甜品完全系不相伯仲,净系过嚟食返个甜品都一流呀。
🎅🏻☕️White Christmas coffee 给白色圣诞的咖啡
又系圣诞气氛系列,八角同肉桂竟然同咖啡可以配搭上,整杯咖啡嘅味道完全系出乎意料地靓得来好饮,真系好推荐大家趁着圣诞过嚟一试!
🍵Matcha latte
味道轻柔,相对其他稍嫌普通,但系依然好饮!
※总结※
餐厅嘅环境令到整餐饭好开心好升华,好少可咁样推荐大家,行开中环就记得快啲过嚟啦!净系过嚟打卡都值呀🥰