2023-12-09
.⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯就嚟又到圣诞节啦,好多餐厅都已经提早换上圣诞装饰,包括今次介绍位于中环嘅意大利餐厅《Pazta》。即日起就可以享受佢哋嘅圣诞限定套餐, 配搭餐厅内嘅圣诞树同埋圣诞装饰,充满节日嘅气氛啊。Pazta圣诞限定套餐 (3 courses ) $368*餐前酒一坐低店员就会送上香槟,忍唔住即刻同圣诞树影返张相先。前菜吞拿鱼他他采用意大利出产嘅吞拿鱼,口厚会相对上较厚实和埋鱼鮨味香浓好多。食落有天然嘅吞拿鱼甜味,配搭杏仁、牛油果、提子干口感会更加丰富。意大利生牛肉片+$30鲜红色嘅牛肉用左薄切嘅方式去呈现,大理石油花入口即溶,配搭芝士片同埋黑松露食落去充满咸香,𩠌酒一齐就啱哂啦。黄金千层面三重奏食得意大利菜就一定唔少得千层面。《Pazta》就将3款唔同嘅口味:包括博洛尼亚 - 经典肉酱、热那亚 - 青酱 和拿玻里 - 蕃茄。厨师再加上24K 金箔,无论系卖相或味道都即刻上升一个层次。地中海炖鱼橙黄色嘅汤底用左多款海鲜:青口, 八爪鱼, 虾, 鲈鱼, 鱿鱼和带子。配搭Sour dough一齐食可以吸收哂海鲜嘅鲜甜味。甜品Golden Tiramis
⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯
餐前酒
一坐低店员就会送上香槟,忍唔住即刻同圣诞树影返张相先。
前菜
吞拿鱼他他
意大利生牛肉片+$30
黄金千层面三重奏
地中海炖鱼
甜品
Golden Tiramisu
估唔到甜品都会闪闪发光,意式软忌廉配搭咖啡杏仁朱古力饼。口感幼滑又有酒香,打卡一流呀。
除咗圣诞套餐之外,限定圣诞happy hour套餐 $168*都劲抵玩,包括有以下四款:
•圣诞热红酒Mulled wine
•招牌意式软忌廉配咖啡杏仁朱古力饼Golden Tiramisu
•传统炒栗子
•Coffee / tea
快啲过嚟《Pazta》感受一下意大利嘅美食同埋圣诞气氛啦。
如果唔想错过其他好介绍,记得follow我呀😘多谢大家!!!
你嘅支持就系我嘅动力!记得点赞❤️
⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯