2023-06-28
同朋友第一次食法国餐,对于法国菜本身有一种幻想觉得好Chill 好舒服,而餐厅采用简约设计,环境好舒服之外亦有一种宁静美。我同朋友order二人餐,头盘(6选4)🍴鸭肝慕丝🍴蜜糖芥末籽香草虾🍴金文毕芝士伴无花果汁🍴轻煎腌制剑鱼其中鸭肝慕丝最令我地surprise,鸭肝既香气配合顺滑易入口嘅口感,好适合配上白酒。另外我地一致认为金文毕芝士配红酒一流😋主菜方面(4选2)🍴菠菜蘑菇烤鳕鱼🍴油封烤鸭配法式杂菜薯角伴香橙酱超级推介鳕鱼😋厨师煮得好滑嫩,配合埋香浓既菠菜蘑菇芡汁,非常适合钟意食鱼既我地😂油封烤鸭既香橙酱汁好特别,本身以为油封会好腻,但配合香橙汁感觉劲配合,令本来腻既烤鸭增添新鲜嘅感觉🍃最后隆重介绍,极香浓朱古力蛋糕😍超级龙口嘅朱古力味加上口感极佳既脆脆底,令到我地即刻想encore!!!🥰--------二人套餐:$698➡️4 x Starter➡️2 x Soup➡️2 x Main Course➡️2 x Dessert
而餐厅采用简约设计,环境好舒服之外亦有一种宁静美。

我同朋友order二人餐,
头盘(6选4)
🍴鸭肝慕丝
🍴蜜糖芥末籽香草虾
🍴金文毕芝士伴无花果汁
🍴轻煎腌制剑鱼

主菜方面(4选2)
🍴菠菜蘑菇烤鳕鱼
🍴油封烤鸭配法式杂菜薯角伴香橙酱